Μενού
metro apovathra
Μετρό | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο την απεργία που προκήρυξαν το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό.

Ωστόσο σύμφωνα με ενημέρωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ τα χρονικά περιθώρια λειτουργίας για σήμερα των δικτύων του Μετρό ( Ηλεκτρικός και Γραμμές 2&3) είναι περιορισμένα.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ενημερώνει πως προχωρά σε αναστολή της σημερινής 24ωρης απεργίας τονίζοντας: «Αφού η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας μας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου σήμερα με νέα αγωγή.

Έτσι μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε την σημερινή νέα αγωγή και μας επιδόθηκε τώρα σας ενημερώνουμε ότι η 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται».

Γιατί δεν μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια

Πάντως, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν και οι εργαζόμενοι ανέστειλαν την 24ωρη απεργία τους είναι αρκετά δύσκολο τα δρομολόγια να ξεκινήσουν άμεσα, καθώς απαιτείται χρόνος για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη θέση τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές της ΣΤΑΣΥ για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα δίκτυα των τριών γραμμών του Μετρό (Ηλεκτρικός και Γραμμές 2&3) , απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων διαφορετικών ειδικοτήτων, που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να τεθούν σε λειτουργία οι συρμοί.

Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Παράλληλα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιούν δρομολόγια έως και τις εννέα το βράδυ

Δεν θα γίνει η στάση εργασίας στον Προαστιακό

Ακόμα, δεν θα γίνει η στάση εργασίας στον Προαστιακό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, αναστέλλεται η στάση εργασίας των εργαζομένων.

Κατά συνέπεια, κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του Προσατσιακού Αθηνών και Πάτρας σήμερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.