Μενού
metro
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ανεστάλη η απεργία σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό, όπως ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι μετά από νέα δικαστική απόφαση. Παρόλα αυτά, τα δρομολόγια στα ΜΜΜ σταθερής τροχιάς είναι δύσκολο να ξεκινήσουν άμεσα.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η ΕΡΤ, τα χρονικά όρια είναι στενά για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι συρμοί σήμερα.

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Αφού η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας μας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου σήμερα με νέα αγωγή.

Έτσι μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε την σημερινή νέα αγωγή και μας επιδόθηκε τώρα σας ενημερώνουμε ότι η 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται».

Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Παράλληλα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιούν δρομολόγια έως και τις εννέα το βράδυ

Δεν θα γίνει η στάση εργασίας στον Προαστιακό

Ακόμα, δεν θα γίνει η στάση εργασίας στον Προαστιακό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, αναστέλλεται η στάση εργασίας των εργαζομένων.

Κατά συνέπεια, κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του Προσατσιακού Αθηνών και Πάτρας σήμερα.

Τα ταξί λειτουργούν κανονικά.

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Σήμερα το πρωί, απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και πολλές πόλεις της χώρας.

Με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά», η πλατεία Συντάγματος γέμισε με χιλιάδες διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΚΑ ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, με τις συγκεντρώσεις για την απεργία να ολοκληρώνονται νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (21/09).

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και το Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών, οι οποίοι ανέβηκαν στην εξέδρα για να απευθύνουν ομιλίες και ζήτησαν την μονιμοποίηση των εποχικών, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 3.200 οργανικά κενά.

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι διαδηλωτές από την ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικοί, Σύλλογοι Εργαζομένων στα Νοσοκομεία, ΠΟΕ-ΟΤΑ, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς- έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος. Οι πυροσβέστες έφτασαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών όπου παρέδωσαν ψήφισμα.

Ισχυρός αστυνομικός κλοιός υπήρχε στο τέλος της πορείας που ήταν συγκεντρωμένες συλλογικότητες, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και Aστυνομίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA