Μενού
kakokairia-larisa
Κακοκαιρία | Nephele Nomikou - SOOC
  • Α-
  • Α+

Η Καρδίτσα έχει μπει στο «μάτι» της κακοκαιρίας Daniel, μετά τη Μαγνησία και τις Σποράδες, με το 112 να στέλνει το μεσημέρι της Πέμπτης (07/09) μήνυμα στους κατοίκους έξι περιοχών να μην βρίσκονται κοντά σε ισόγειους και υπόγειους χώρους, λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Κάτοικοι στο Φύλλο Καρδίτσας μίλησαν στο Reader και περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που ζουν τις τελευταίες δύο ημέρες, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Οι μαρτυρίες κατοίκων στο Φύλλο Καρδίτσας στο Reader

Κάνουν λόγο πως «τα πάντα έχουν πλημμυρίσει, όλα τα ποτάμια και τα αρδευτικά κανάλια της περιοχής έχουν υπερχειλίσει. Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από τον Ιανό», αναφέρει η Δήμητρα Νταβάλια στο Reader.

«Μεγάλο πρόβλημα τόσο στο Φύλλο όσο και σε γειτονικά χωριά όπως Αμπελώνας, Ιτέα, Λεύκη, Ορφανά, Υπέρρεια. Τα πάντα έχουν πλημμυρίσει αν και το νερό έχει υποχωρήσει λίγο. Όλα τα ποτάμια και τα αρδευτικά κανάλια της περιοχής έχουν υπερχειλίσει. Έχουν σπάσει δρόμους για να φύγουν τα νερά και μην ανέβει ακόμα περισσότερο η στάθμη μέσα στα χωριά», λέει ακόμα. 

«Οι κάτοικοι στο Φύλλο είτε έχουν φύγει είτε έχουν μαζευτεί σε ψηλά σπίτια. Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από τον Ιανό, καθώς έχει πέσει 2 και 3 φορές περισσότερο νερό», σημειώνει άλλος κάτοικος του χωριού.

Μήνυμα του 112 στην Καρδίτσα

Στην Καρδίτσα και στα χωριά της παρατηρούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία Daniel, η οποία σφυροκοπά για τρίτη συνεχή ημέρα τη χώρα με τέσσερις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους σε διάφορες περιοχές. 

Το 112, λίγο μετά τις 14:00, ενεργοποιήθηκε και έστειλε μήνυμα σε πέντε περιοχές της πόλης του θεσσαλικού κάμπου (σ.σ. Καρδίτσα), προειδοποιώντας τους να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων, λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Ειδικότερα, ο λόγος γίνετια για το Αγναντερό, το Προάστιο, το Πεδινό, την Κόρδα, τη Μαραθέα και την Αγία Τριάδα.

Το μήνυμα του 112:

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Κόρδα, Μαραθέα και Αγία Τριάδα Καρδίτσας απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων. 

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA