Μενού
diasosi-stratos-karditsa
Διάσωση στην Καρδίτσα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το ανελέητο το σφυροκόπημα της κακοκαιρίας Daniel έχει μετατρέψει σε μια απέραντη λίμνη τον κάμπο της Καρδίτσας, όπου οι κάτοικοι σε πολλά χωριά έχουν καταφύγει σε ταράτσες ψηλών κτηρίων για να προστατευτούν από τα νερά. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας συνεργεία και ομάδες εθελοντών από κατοίκους προσπάθησαν και κατάφεραν να σηκώσουν αναχώματα ώστε να εμποδίσουν τα νερά του ποταμού Καράμπαλη να πλημμυρίσουν την πόλη της Καρδίτσας.

Η πόλη δεν υπέστη μεγάλες πλημμύρες, ωστόσο τραγική είναι η κατάσταση στον κάμπο, με ολόκληρα χωριά να έχουν βυθιστεί στο νερό. 

Όπως φαίνεται από τις συγκλονιστικές εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, άνδρες του στρατού μεταφέρουν ηλικιωμένους στα χέρια, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, και από εκεί τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο με τα ειδικά οχήματα που έχουν σπεύσει στο σημείο για να συμβάλουν στην επιχείρηση που βρίσκεται σε πλήξη εξέλιξη.

diasosi-stratos-karditsa
diasosi-stratos-karditsa
diasosi-stratos-karditsa

Ο Παλαμάς είναι μία από τις περιοχές που έχουν πληγεί δραματικά αφού όλο το χωριό θάφτηκε στη λάσπη. Η περιοχή έχει πληγεί δραματικά, με τον δήμαρχο Παλαμά, Γιώργο Σακελλαρίου να απευθύνει έκκληση νωρίτερα λέγοντας πως «θα έχουμε πνιγμούς».

diasosi-stratos-karditsa
diasosi-stratos-karditsa
diasosi-stratos-karditsa

«Καταπλακώθηκαν άνθρωποι στα σπίτια τους» 

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στον ΣΚΑΙ η κυρία Χαρούλα έκανε δραματική έκκληση σε βοήθεια. «Δεν χτύπησε το 112. Έχουν καταπλακωθεί άνθρωποι μέσα στα σπίτια τους. Καλώ σε βοήθεια. Έχουν σωθεί άνθρωποι από τα γύρω σπίτια και έχουν έρθει σε εμένα. Έχουν πεθάνει, έχουν πνιγεί άνθρωποι. Ακριβώς στο απέναντι σπίτι από το δικό μου, ήταν πλινθόκτιστο κι έχει καταρρεύσει. Εκεί ζούσε ένας άνθρωπος. Δεν μπόρεσα να τον βοηθήσω. Δεν μπορώ να πάω να τον βρω» είπε.

Όπως περιέγραψε, πολλά είναι τα σπίτια που έχουν πέσει από τα ορμητικά νερά που κάλυψαν τα πάντα στην Καρδίτσα.

«Δεν βρίσκουμε τους κατοίκους στην Αγία Τριάδα»

Την τραγική πραγματικότητα που ζουν οι κάτοικοι σε περιοχές της Καρδίτσας μετέφερε κάτοικος του χωριού Αγίας Τριάδας, καταγγέλλοντας πως «δεν υπάρχει σωστικό συνεργείο, ούτε από αέρος, ούτε επίγειο».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Βασίλης Λαγανάς δήλωσε πως: «Είναι δραματική κατάσταση. Υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε σπίτια». Τόνισε μάλιστα πως προσπαθούν να επικοινωνήσουν με ανθρώπους του χωριού και δεν τους βρίσκουν.

Διασώσεις στο Ερμήτσι 

Διασώσεις έγιναν και στο χωριό Ερμήτσι. Ο κάτοικος Νίκος Αγγελακόπουλος είπε στο Reader πως «τα πάντα γύρω είναι μέσα στο νερό. Το χωριό και η γύρω περιοχή έχει γίνει λίμνη». 

diasosi
diasosi
diasosi
diasosi
diasosi
diasosi
diasosi
diasosi
diasosi
diasosi

Δείτε επίσης:

Το ηλεκτροσόκ από τον Βαρβιτσιώτη, ο σύζυγος Κασσελάκη που έχει άποψη για όλα και το υπουργείο-μαύρη τρύπα

Τι (δεν) έγινε στο λιμάνι του Πειραιά με Blue Horizon και έχασε τη ζωή του ο 36χρονος

Ξέσπασε η Τζίμα για το Blue Horizon: «Πού ήταν η πολιτεία;» - «Έπρεπε να βουτήξει» είπε ο Πρετεντέρης

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA