Μενού
Απεργία
Απεργία | ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που θα απεργούν μία ημέρα νωρίτερα, ώστε να υπάρξει κάλυψη των κινητοποιήσεων.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Ενώσεις Δημοσιογράφων ενημερώνουν πως θα κατέλθουν σε απεργία από τις 05:00 της Τρίτης 16 Απριλίου έως και τις 05:00 της Τετάρτης 17 Απριλίου. 

«Με κοινή απόφαση της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΤΑ, Γραφεία Τύπου και site, από τις 5 το πρωί της 16 ης Απριλίου 2024 έως τις 5 το πρωί της 17ης Απριλίου 2024, συμμετέχοντας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ» αναφέρεται, χαρακτηριστικά.

Σε ανακοίνωσή της, παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ, αναφέρει: «24ωρη απεργία όλων των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ την Τρίτη 16/4/24 από τις 05:00 μέχρι την Τετάρτη στις 05:00. Διεκδικούμε ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ και μισθολογικές αυξήσεις».

Απεργία ΓΣΕΕ: Τι θα γίνει με Μετρό, Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Ηλεκτρικό

Είναι αρκετοί όσοι αναμένονται να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, με τις ανακοινώσεις για το πώς και αν θα κινηνούνται τα ΜΜΜ εκείνη τη μέρα να αναμένονται. 

Μέχρι στιγμής, στην 24ώρη πανελλαδική απεργία θα συμμετάσχει η ΠΝΟ, η οποία θα κρατήσει δεμένα τα πλοία της την Τετάρτη, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ - ΜΣΤ), η οποία πέρα από τα συλλογικά αιτήματα της ΓΣΕΕ, ζητάει επίσης επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα, αναβάθμιση του τροχαίου υλικού, πλήρη αποκατάσταση των υποδομών – εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες (π.χ. Εργοστάσιο Βόλου).

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), δηλαδή το Μετρό, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τον Ηλεκτρικό, τα ομώνυμα σωματεία τους δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση για το εάν θα συμμετάσχουν ή όχι στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Αναμένεται, τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, να ενημερώσουν το επιβατικό κοινό για την απόφασή τους, και πιο συγκεκριμένα για το εάν θα συμμετάσχουν πλήρως ή όχι, δηλαδή με στάσεις εργασίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA