Μενού
Ο Απόστολος Λύτρας
Στιγμιότυπο από την παρουσία του Απόστολου Λύτρα στην Ευελπίδων | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Το «κουμπί πανικού» πάτησε η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, το βράδυ της Τρίτης, καθώς στο σπίτι έσπευσε η πρώην σύζυγος και η κόρη του γνωστού ποινικολόγου.

Η 37χρονη, νομίζοντας ότι μαζί τους βρισκόταν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος, ενεργοποίησε το panic button που έχει εγκατασταθεί στο κινητό της τηλέφωνο.

Αμέσως στο σπίτι έπευσαν αστυνομικοί προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η 37χρονη είδε την πρώην σύζυγο του ποινικολόγου μαζί με την κόρη του, πήγε στο σπίτι προκειμένου να παραλάβει κάποια ρούχα και κάποια προσωπικά αντικείμενα του δικηγόρου. Όταν η σύζυγος την είδε φοβήθηκε πως μαζί της ήταν και ο Απόστολος Λύτρας και έτσι ενεργοποίησε το «κουμπί πανικού».

Μύνηση από την 37χρονη στον Απόστολο Λύτρα και στην πρώην σύζυγό του

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, η 37χρονη όταν είδε την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, την κόρη του και τον δικηγόρο τους πανικοβλήθηκε, πάτησε το panic button, ενώ είχε και λιποθυμικό επεισόδιο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, η 37χρονη υπέβαλε μήνυση στην πρώην σύζυγο του ποινικολόγου και στον δικηγόρο της για διατάραξη οικιακής ειρήνης, με αποτέλεσμα να συλληφθούν. Ακόμα, υπέβαλε μήνυση και στον ίδιο τον Απόστολο Λύτρα για παραβίαση δικαστικής απόφασης., καθώς θεωρεί ότι έστειλε απειλητικό μήνυμα.

Απόστολος Λύτρας: Το ερωτηματολόγιο που «έδειξε» ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Παράλληλα, στο φως της δημοσιότητας έρχεται ντοκουμέντο που αφορά την υπόθεση, καθώς αποδεικνύεται ότι η γυναίκα προσπαθούσε να δείξει με κάθε τρόπο ότι ήταν θύμα κακοποίησης και όχι ατυχήματος με πτώση από τις σκάλες.

Το ντοκουμέντο που παρουσίασε το Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, είναι το ερωτηματολόγιο στο οποίο απάντησε τα ξημερώματα της Κυριακής, το θύμα της άγριας επίθεσης. 

Λίγα λεπτά πριν τις 4:25, η γυναίκα είχε δηλώσει ότι έχει πέσει από τις σκάλες. Βρήκε όμως τον τρόπο να ειδοποιήσει τις Αρχές ότι είναι θύμα ξυλοδαρμού καθώς ήθελε να διασφαλίσει πως ο σύζυγός της δε θα αντιλαμβανόταν ότι τον είχε ήδη καταγγείλει και φύγει από την κλινική.

Όπως αναφέρει το STAR, η γυναίκα υποβλήθηκε σε δέκα ερωτήσεις. Απάντησε αρνητικά στις εννιά, μεταξύ άλλων, ότι δεν ήθελε να μεταφερθεί σε δομή, ότι δεν επιθυμούσε να εξεταστεί από ιατροδικαστή και ότι δεν φοβόταν για τη ζωή της.

Απάντησε θετικά μόνο σε μία, στην τελευταία ερώτηση. Την ρώτησαν αν επιθυμεί το panic button και η απάντησή της ήταν: «Ναι, επιθυμώ». 

Αυτό ήταν το στοιχείο που έδωσε στις αρχές το μήνυμα ότι έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού και δεν έχει πέσει από τις σκάλες όπως είχε βάλει ως όρο ο σύζυγός της προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ακολούθησε η κατάθεση του γιατρού και η σύλληψη του Απόστολου Λύτρα.

Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαιώνει την διάγνωση του γιατρού

Στο ίδιο πλαίσιο, το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, επιβεβαιώνει πλήρως την αρχική διάγνωση του γιατρού που εξέτασε το θύμα του άγριου ξυλοδαρμού.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, στην ιατροδικαστική καταγράφονται τραύματα σχεδόν ταυτόσημα με την αρχική διάγνωση του γιατρού του ιδιωτικού θεραπευτηρίου. Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του δικηγόρου έχει αναφέρει στην κατάθεσή της για τα τραύματά της:

«Ο γιατρός ενημέρωσε ότι έχω υποστεί διάσειση, κάταγμα ρηνός, αιμάτωμα στο κρανίο, μώλωπες στα μάτια, στα ζυγωματικά, στα χείλη, θλαστικά τραύματα στα χέρια και στο κρανίο, θλαστικά στα δάχτυλα».

Η σύζυγος του γνωστού δικηγόρου είναι μία από τις 21 γυναίκες που έχουν εκφράσει τον φόβο τους για μία ενδεχόμενη νέα επίθεση ή επιθετική συμπεριφορά από τον κακοποιητή τους.

Για αυτές τις γυναίκες, υπάρχει ένα πλήρωμα περιπολικού έξω από το σπίτι τους μέχρι να ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες ώστε να αισθανθεί το θύμα πιο ασφαλές.

Επίσπευση της έρευνας ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Παράλληλα, επίσπευση της έρευνας ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με δεύτερη παρέμβασή της χθες. Συγκεκριμένα, η Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στην Ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών παραγγελία για την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κυρίας ανάκρισης για την υπόθεση του γνωστού δικηγόρου που διενεργείται ήδη.

Η παραγγελία από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ:

  • την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και
  • την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο».

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί και μία ακόμα παρέμβαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Πιο αναλυτικά, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Γεωργία Αδηλίνη παρήγγειλαν διενέργεια κατεπείγουσας πειθαρχικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της ανακρίτριας και του εισαγγελέα που γνωμοδότησαν μετά την απολογία του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα.

Ο γνωστός ποινικολόγος ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του. Στο πλαίσιο λοιπόν της έρευνας θα διερευνηθεί αν ήταν σωστή η απόφαση των δυο δικαστικών λειτουργών λόγω της βαρύτητας της κατηγορίας που αντιμετωπίζει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA