Μενού
  • Α-
  • Α+

Ζωντανό ανασύρθηκε ένα από 14 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε νωρίτερα σήμερα, Κυριακή (26/11), σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου.

Ένας από τους άνδρες του πληρώματος εντοπίστηκε και ανασύρθηκε ζωντανός από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο συμμετέχει στη μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί στην περιοχή. 

Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα σε απόσταση 4 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λέσβου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων ναυτικών μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίο Rapot  με σημαία Κομόρες.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, στο πλοίο επέβαιναν 14 άτομα πλήρωμα και μετέφερε αλάτι από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου στην Κωνσταντινούπολη. Το πλήρωμα αποτελείται από: έναν Ινδό, δύο Σύρους και 11 Αιγύπτιους. 

Ο μοναδικός διασωθείς είναι ένας Αιγύπτιος άνδρας, ο οποίος διακομιστεί σε νοσοκομείο της Μυτιλήνης. 

Ο καπετάνιος είχε καλέσει σε βοήθεια

Ο καπετάνιος του πλοίου είχε καλέσει σε βοήθεια, λόγω ακυβερνησίας μετά από μηχανική βλάβη.  Συγκεκριμένα, έστειλε σήμα mayday και έπειτα χάθηκε από τα ραντάρ. Στη συνέχεια, παραπλέων πλοίο κάλεσε το Λιμενικό για να ειδοποιήσει για το περιστατικό. 

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη των άλλων μελών του πληρώματος. 

Στην περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο επικρατεί ιδιαίτερη θαλασσοταραχή και τα κύματα φτάνουν τα τρία μέτρα ύψος. 

Raptor
Το φορτηγό πλοίο Raptor που βυθίστηκε ανοικτά της Λέσβου | marinetraffic.com

Η επιχείρηση διάσωσης των αγνοουμένων

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού - επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ - έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να βαρύνει το φορτίο.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, τρία πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού.Παραλληλα έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού. Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας τέσσερις ινδοί και 8 Αιγύπτιοι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA