Μενού
Raptor
Το φορτηγό πλοίο Raptor που βυθίστηκε ανοικτά της Λέσβου | marinetraffic.com
  • Α-
  • Α+

Από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου είχε αρχίσει το ταξίδι του το φορτηγό πλοίο RAPTOR που βυθίστηκε ανοικτά της Λέσβου στο Βόρειο Αιγαίο. Το cargo στο οποίο επέβαιναν 14 άτομα πλήρωμα, είχε προορισμό την Κωνσταντινούπολη και μετέφερε αλάτι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δήλωσε μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί και στις 8:20 ο πλοίαρχος του πλοίου ανέφερε κάποια κλίση του ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου "mayday, mayday" σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού -στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ- έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να πάρει κλίση, λόγο βαρύτερου φορτίου και να βυθιστεί.

RAPTOR

 

Το RAPTOR είναι ένα General Cargo που ναυπηγήθηκε το 1984  και πλέει υπό τη σημαία των Κομόρων. Η χωρητικότητα του είναι 6338 t DWT και το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι 7.4 μέτρα. Το ολικό μήκος του (LOA) είναι 106 μέτρα και το πλάτος του είναι 16.62 μέτρα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το marinetraffic.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA