Μενού
korios
Κοριός | AP
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που το Παρίσι έχει «πλημμυρίσει» με κοριούς, σε σπίτια αλλά και δημόσιους χώρους, το φαινόμενο έχει προκαλέσει ανησυχία για το ενδεχόμενο να επεκταθεί και σε άλλες χώρες και να φτάσει και στην χώρα μας.

Στο MEGA μίλησε ο γεωπόνος Βλάσσης Μπισμπίκης, ο οποίος ανέφερε: «Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε αρκετούς κοριούς στην Αθήνα και όσο πάνε γίνονται και περισσότεροι. Είναι ένα από δύσκολο έντομο στην αντιμετώπισή του»,

Οι κοριοί εντοπίζονται κυρίως κατά τη θερινή περίοδο, όπου υπάρχει αυξημένη ροή πληθυσμού και όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές.

«Οι κοριοί είναι έντομα που μπορούν και μεταφέρονται μέσω ρούχων και αποσκευών, οπότε όπου υπάρχει αυξημένη κινητικότητα ανθρώπων, μπορεί αυτό να τους αυξάνει», λένε οι ειδικοί στο MEGA και τονίζουν ότι το τσίμπημα του κοριού είναι σαν το τσίμπημα του κουνουπιού, όμως προκαλεί πιο έντονη φαγούρα.

Το δύσκολο, όμως, είναι να βρεθεί η θέση που ελλοχεύουν οι κοριοί», αναφέρει ειδικός ενώ ο κ. Μπισμπίκης προσθέτει ότι «το τσίμπημα είναι πολύ πιο ερεθιστικό από αυτό του κουνουπιού»

Ένας τεχνικός απολυμάνσεων τόνισε στον σταθμό ότι υπάρχει έξαρση τον τελευταίο καιρό και η απεντόμωση πρέπει να γίνεται περιμετρικά του κρεβατιού, πίσω από καναπέδες, κουρτίνες και άλλα έπιπλα.

«Φέτος το καλοκαίρι βρήκαμε πολλούς κοριούς σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη. Εμφανίζονται συνήθως σε ξύλινες περιοχές», καταλήγει ο τεχνικός

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA