Στη λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα σκληριά τυριά του κόσμου βρέθηκε για άλλη μία φορά ένα ελληνικό τυρί και μάλιστα στη δεύτερη θέση.
Πρόκειται για τη Γραβιέρα Νάξου, την οποία ξεπερνά μόνο το Parmigiano Reggiano.
Μάλιστα, στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται και άλλα δύο ελληνικά τυριά. Πρόκειται για το Κεφαλοτύρι και την Κεφαλογραβιέρα.
Ακόμα, στη 50αδα βρίσκονται η Γραβιέρα Κρήτης, το Μελίχλωρο Λήμνου και η Φέτα.
Τι αναφέρει το Taste Atlas για το ελληνικό τυρί
Το Taste Atlas αναφέρει ότι η Γραβιέρα Νάξου παράγεται στο νησί εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα ή από μείγμα πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος σε ποσοστό 20% το πολύ.
Έχει λεπτή φλούδα και ανοιχτό κίτρινο, συμπαγές εσωτερικό γεμάτο μικρές τρύπες. Η Γραβιέρα Νάξου είναι ένα σκληρό επιτραπέζιο τυρί με δροσερή γεύση και ελαφρύ άρωμα. Έχει μέγιστη περιεκτικότητα σε υγρασία 38% και περιεκτικότητα σε λιπαρά τουλάχιστον 40%.
Μπορεί να κοπεί σε φέτες και να σερβιριστεί ως ορεκτικό, να τηγανιστεί και να καταναλωθεί ως σνακ ή να τριφτεί πάνω σε ζυμαρικά.
- Στέφανος Τραχανάς: «Η επιστήμη δεν με παρηγορεί απέναντι στο θάνατο»
- Duffy: Η τραγουδίστρια του Mercy εμφανίστηκε δημόσια 16 χρόνια μετά την απαγωγή και τον βιασμό της
- Λόπεζ: «Θα έκανα σεξ με οποιονδήποτε από τους ηθοποιούς της ταινίας True Romance»
- Σαντορίνη: Η «χρυσή» βιομηχανία των 2.000 γάμων και η ανατροπή με τους τουρίστες που εξαφανίστηκαν
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.