Μενού
Σουφλέ σοκολάτας
Σουφλέ σοκολάτας | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Στη λίστα του Taste Atlas με τα 50 καλύτερα γλυκά του κόσμου βρέθηκαν δύο ελληνικά εδέσματα. Τα μελομακάρονα, που έχουν συνδεθεί με τις γιορτές των Χριστουγέννων, κατέλαβαν την 34η θέση.

«Αν και πιστεύεται ότι προέρχονται από την αρχαία Φοινίκη, τα μελομακάρονα αποτελούν σήμερα ένα τυπικό ελληνικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα. Αυτά τα νόστιμα μπισκότα από σιμιγδάλι είναι παραδοσιακά αρωματισμένα με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, ελαιόλαδο και μερικές φορές κονιάκ», τονίζει το Taste Atlas.

Στη συνέχεια, σημειώνεται: «Αμέσως μετά το ψήσιμο, τα μελομακάρονα-μπισκότα περιχύνονται με σιρόπι και στη συνέχεια πασπαλίζονται με αλεσμένα καρύδια. Αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ένα άλλο ελληνικό κέρασμα που ακούει στο όνομα φοινίκια αναφέρεται σε ένα ελαφρώς διαφορετικό επιδόρπιο, που περιστασιακά τηγανίζεται και σερβίρεται χωρίς καρύδια, σήμερα και οι δύο ονομασίες χρησιμοποιούνται εναλλακτικά».

melomakarona.jpg
Μελομακάρονα | Taste Atlas

Γαλακτομπούρεκο

Το γαλακτομπούρεκο τοποθετήθηκε στη θέση 37 και το γνωστό site γαστρονομίας σχολίασε: «Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό επιδόρπιο αποτελείται από πολυάριθμα φύλλα που πασπαλίζονται με λιωμένο βούτυρο και συνδυάζονται με μια ελαφριά κρέμα σιμιγδάλι. Αφού ψηθεί και παγώσει καλά, το γλυκό παραδοσιακά περιλούζεται με πορτοκάλι, ζαχαρούχο σιρόπι, επιτρέποντας στα στρώματα να απορροφήσουν τις γεύσεις και να μετατρέψουν το γαλακτομπούρεκο σε μια μαλακή, βελούδινη λιχουδιά. Αυτό το κλασικό ελληνικό γλυκό βρίσκεται συνήθως σε ζαχαροπλαστεία και παραδοσιακές ταβέρνες σε όλη τη χώρα».

galaktompoureko.jpg
Γαλακτομπούρεκο | Taste Atlas

Οι λίστες που δημοσιεύει κατά καιρούς το Taste Atlas βασίζονται στις αξιολογήσεις του κοινού. Mια σειρά μηχανισμών που αναγνωρίζουν τους πραγματικούς χρήστες και αγνοούν τις αξιολογήσεις των bot, των εθνικιστών ή των πατριωτών, δίνουν πρόσθετη αξία στις αξιολογήσεις.

Όσον αφορά στα χειρότερα βαθμολογημένα γλυκά στον κόσμο, η Ελλάδα «εκπροσωπείται» από το κουφέτο, που βρίσκεται στην 69η θέση.

Δείτε επίσης:

Πέθανε ο ηθοποιός Αλέξανδρος Κομπόγιωργας - Είχε παίξει στη σειρά «Εραστής Δυτικών Προαστίων»

«Η αδρεναλίνη της παραβατικότητας τους εξιτάρει» - Μια μέρα στη Μονάδα Απεξάρτησης 18Άνω στις Φυλακές Κορυδαλλού

Πριν από 10 χρόνια, η εκτέλεση των χρυσαυγιτών Φουντούλη και Καπελώνη – Το «σκοτεινό» σενάριο για εμπλοκή της Greek Mafia στην υπόθεση

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA