Πιο κοντά από ποτέ στην ταυτοποίηση των δραστών της φονικής εμπρηστικής επίθεσης με γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, με την ΕΚΑΜ να δουλεύει «υπερωρίες».
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που ανέλαβε τις έρευνες, επεξεργάζεται εξονυχιστικά μαρτυρίες και οπτικοακουστικό υλικό, προκειμένου να εντοπιστούν αδιάσειστες αποδείξεις για τη Δικαιοσύνη, κατά την ΕΡΤ.
Οι έρευνες επικεντρώνονται τόσο στα αποτελέσματα των εγκληματολογικών για τυχόν αποτυπώματα ή DNA από το μικρό κομμάτι της μονωτικής ταινίας, τα υπολείμματα από το γκαζάκι και το δοχείο με το εύφλεκτο υγρό.
Θεσσαλονίκη: Πού στρέφεται το «μικροσκόπιο»
Αναλύεται ειδικότερα το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, με στόχο να συνδεθούν οι κινήσεις των δραστών και από τις προηγούμενες ημέρες. Όλα αυτά μαζί με τις καταθέσεις μαρτύρων συμπληρώνουν το παζλ των ερευνών.
Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι υπάρχουν τρεις δράστες κι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρχε τέταρτος, ή ακόμα περισσότερα άτομα με υποστηρικτικό ρόλο, που συμμετείχαν είτε στον σχεδιασμό είτε στην πραγματοποίηση αυτών των επιθέσων.
Διαβάστε ακόμα: Άγριος ξυλοδαρμός σε ιατρείο στο Χαϊδάρι: Του έσπασε τη μύτη για μία παρατήρηση
Οι δράστες φαίνεται πως προσέγγισαν πεζοί στα τελευταία μέτρα τις πολυκατοικίες - στόχους και είχαν χωριστεί σε διαφορετικές ομάδες πριν προβούν στις επιθέσεις.
Γίνεται παράλληλα προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν έγιναν στάσεις ή συναντήσεις με άλλα πρόσωπα πριν ή μετά τα χτυπήματα, ενώ από την ΕΛΑΣ θεωρούν ότι η δεύτερη και μοιραία έκρηξη στην πολυκατοικία της Αφροδίτης Νέστορα, προήλθε από καύσιμο οχήματος κάτω από το οποίο είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.
Η οικογένεια της κ. Νέστορα σήμερα θα αποφασίσει για την ημερομηνία της κηδείας της Βάγιας Νέστορα.
- Δημοσκόπηση Prorata: Μονοψήφια η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και Τσίπρα - Η μάχη Καρυστιανού με ΠΑΣΟΚ
- Fosbloque: «Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να χάσω την ανεξαρτησία μου»
- Αποκάλυψη Guardian: Τα τρία τηλέφωνα του Τραμπ στη FIFA για να «κάψουν» την κόκκινη του Μπαλογκάν
- Η ομάδα παραγωγής του Σαμαρά, ο λόγος που παραιτήθηκε νωρίτερα ο Καραμέρος και το διήμερο ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.