Μενού
Ο Ηλίας Κασιδιάρης
Ορκωμοσία του δημοτικού συμβούλιο Αθηναίων | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Με τις εξηγήσεις του Ηλία Κασιδιάρη ως ύποπτου για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην εξαπάτηση των εκλογέων που ψήφισαν το κόμμα των Σπαρτιατών, ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική έρευνα που διενεργεί η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη μετά τις καταγγελίες του πρόεδρου του κόμματος των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα περί Greek mafia και εκβιασμούς στο κόμμα.

Ο πρωτοδικά καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων στο υπόμνημα, που κατέθεσε, ότι δεν υπήρξε από πριν σχεδιασμός για τη δημιουργία ενός κόμματος-«κέλυφος», καθώς δεν έχει λογική ο ισχυρισμός ότι είχε δημιουργήσει "ένα υβρίδιο" κόντρα στη δική του υποψηφιότητα, και πως η στήριξη του στους «Σπαρτιάτες» ήταν δημόσια, συνεπώς δεν εξαπάτησε κανένα ψηφοφόρο.

Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν δώσει ήδη εξηγήσεις 11 βουλευτές του κόμματος καθώς και ο ανεξάρτητος Χάρης Κατσιβαρδάς για την κατηγορία της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Πότε θα γίνει γνωστή η απόφαση της εισαγγελέως για τον Ηλία Κασιδιάρη

Ότι δηλαδή πίσω από τους «Σπαρτιάτες» ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, που απαγορεύεται εκ του νόμου να μετεχει στην ηγεσία κόμματος εξαιτίας της καταδίκης του.

Η απόφαση της Εισαγγελέως για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης σε όσους έδωσαν εξηγήσεις αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Έως τον Ιούνιο αναμένεται και η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου μετά τις προσφυγές που κατατέθηκαν για το εάν ήταν νόμιμη η συμμετοχή των Σπαρτιατών στις εκλογές, λόγω του Ηλία Κασιδιάρη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA