Μενού
evoia elikoptero 4
Έρευνες του Λιμενικού από αέρος και θαλάσσης για την ανεύρεση του πιλότου. | ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Διεκόπησαν το απόγευμα της Παρασκευής (29/09) οι έρευνες για το ελικόπτερο που έπεσε στην Εύβοια, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα. Επιπλέον, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών θα επιχειρηθεί η ανέλκυση του μοιραίου ελικοπτέρου, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο χειριστής του.

Στο ιδιωτικό ελικόπτερο που κατέπεσε την Πέμπτη (28/9) στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι Ευβοίας σε βάθος 52 μέτρων επέβαινε ένα άτομο, σύμφωνα με το Λιμενικό. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι η σορός του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Μαντουδίου και αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί η ιδιοκτησία του ελικοπτέρου, το οποίο, βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά είναι κυπριακού νηολογίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατευθυνόταν προς τον Βόλο, όπου είχε προγραμματιστεί να παραλάβει κάποιον εφοπλιστή.

Ελικόπτερο: Τα σενάρια για την πτώση

Ως επικρατέστερο σενάριο που οδήγησε στην πτώση του ελικοπτέρου φαντάζει προς το παρόν πιθανό vertigo του χειριστή, σύμφωνα με υπεύθυνους διαχείρισης ιδιωτικών ελικοπτέρων, οι οποίοι γνώριζαν τον πιλότο που είχε εμπειρία από την πολεμική αεροπορία.

Πάντως, δεν αποκλείονται άλλα ενδεχόμενα όπως πιθανή βλάβη, ωστόσο οι ειδικοί σημειώνουν ότι αυτού του τύπου τα ελικόπτερα είναι ανθεκτικά στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο χειριστής του ελικοπτέρου ήταν 65 ετών συνταξιούχος της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκαταλέγεται στους πλέον έμπειρους πιλότους Πολεμικών ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA