Μενού
eyboia-elikopterο-epiheiriseis aneyresis
Επιχειρήσεις στην Εύβοια για την ανεύρεση του ελικοπτέρου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μικρές, αλλά υπαρκτές είναι οι ελπίδες για τον χειριστή του πολιτικού ελικοπτέρου, τύπου Α-109, το οποίο κατέπεσε χθες (28/09) στη βόρεια Εύβοια, την ώρα που οι επιχειρήσεις από ξηράς, αέρος και θαλάσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Άξιο αναφοράς είναι ότι χθες υπήρξαν εξελίξεις σε ό,τι αφορά το ελικόπτερο στην Εύβοια, καθώς τα σόναρ των σκαφών του Λιμενικού Σώματος φέρεται να εντόπισαν τα συντρίμμια του. Κατά τις ίδιες πηγές, μετά την παραπάνω εξέλιξη έχουν αρχίσει μεγάλες έρευνες σε βάθος 50 με 70 μέτρων για να βρεθούν συντρίμμια του ελικοπτέρου και ο χειριστής του.

Παράλληλα, όπως έχει γίνει γνωστό ότι στο σημείο των ερευνών, εκτός από σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη, συμμετέχει και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Εύβοια: Το δρομολόγιό του

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε χθες το πρωί (28/9) από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, ενώ ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι, στην Εύβοια.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 09:00 το πρωί και απογειώθηκε στις 10:13 από το Μαντούδι και έκτοτε αγνοείται. Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος μόνο ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται αναζητήσεις για δύο άτομα.

Εύβοια: Τι συνέβη με το ελικόπτερο

Παρά τις δυσκολίες που οφείλονταν στις μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή στην περιοχή, ο χειριστής απογειώθηκε εκ νέου από το Μαντούδι στις 10:13 το πρωί. Πριν την απογείωσή του ανέφερε ότι θα πετά χαμηλά στα 500 πόδια, ενώ είχε λάβει επικαιροποιημένα μετεωρολογικά δεδομένα.

Δεδομένου ότι το ελικόπτερο εκτελούσε χαμηλή πτήση, η επικοινωνία του γινόταν με την εναέρια κυκλοφορία. Ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα και επειδή δεν υπήρχε καμία επικοινωνία με τον χειριστή, πατήθηκε το κουμπί του συναγερμού για έρευνα και διάσωση και άμεσα απογειώθηκε και ένα Super Puma για να συνδράμει στην επιχείρηση αναζήτησης του ελικοπτέρου και του χειριστή του.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA