Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας από τους πιο ειδυλλιακούς τόπους στην Ελλάδα, η Βόρεια Εύβοια, έχει βρεθεί εδώ και δύο χρόνια στο «μάτι του κυκλώνα» με τις φυσικές καταστροφές να «χτυπούν» το βόρειο μέρος του νησιού, διαδοχικά. Ο ισχυρός σεισμός της Παρασκευής ήρθε να ολοκληρώσει ένα κύκλο που άνοιξε το καλοκαίρι του 2020 με τον Ιανό και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καταστροφικές φωτιές και ισχυρές πλημμύρες που έθεσαν την ευρύτερη περιοχή του Μαντουδίου ακόμη και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τον Αύγουστο του 2021 η φωτιά έκαψε στη Βόρεια Εύβοια χιλιάδες στρέμματα, με τις φλόγες να αρχίζουν από τον Ευβοϊκό και να καταλήγουν στο Αιγαίο. Το Μαντούδι - μαζί και το κέντρο Υγείας της περιοχής - χρειάστηκε να εκκενωθούν για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

 

Είχαν προηγηθεί ζημιές από την κακοκαιρία Ιανός, ενώ τα προβλήματα ήταν ακόμη μεγαλύτερα με τις πρόσφατες κακοκαιρίες Ντάνιελ και Ελίας. Είναι χαρακτηριστικό πως στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Δήμος Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας και η ευρύτερη περιοχή στη Βόρεια Εύβοια κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Το τελευταίο - χρονικά - «χτύπημα» είναι η ο σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε όλο το νησί αλλά και την Κεντρική Ελλάδα με το επίκεντρο να είναι στο Προκόπι.

Εξάλλου, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η συγκεκριμένη περιοχή βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα πριν από περίπου έναν μήνα με την πτώση ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Αγία Άννα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA