Μενού
Πυροβολισμοί στο Γκάζι
Τηλεοπτικές κάμερες στο σημείο των πυροβολισμών στο Γκάζι | EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών στο Γκάζι, όπου για το αιματηρό περιστατικό ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 33χρονο συνοδηγό του μαύρου τζιπ.

Στα νέα βίντεο ντοκουμέντο, που δημοσιεύουν Alpha και Mega, φαίνεται ένας εκ των τριών Κρητικών να πλησιάζει τους «πιστολέρο» και να τον πιάνει από τον ώμο, σαν να του λέει να μην δώσει συνέχεια.

Ωστόσο, την ώρα που φεύγουν τα θύματα, ο δράστης των πυροβολισμών στο Γκάζι τούς πυροβολάει πισώπλατα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά.

Στο δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο από το Γκάζι φαίνεται, πάλι, η στιγμή των πυροβολισμών έξω από κέντρο διασκέδασης, με τον έναν εκ των Κρητικών να κείτεται στο έδαφος και γύρω του να υπάρχει κόσμος.

Πιο συγκεκριμένα, στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου, λίγα λεπτά μετά το χτύπημα του 37χρονου «πιστολέρο» απέναντι στους τρεις Κρητικούς, αποτυπώνεται η στιγμή που όλοι βλέπουν τον νεαρό να κείτεται στο έδαφος. Άξιο αναφοράς είναι ότι εκείνη την ώρα δεν είχε πάει στο σημείο η Αστυνομία, για να διαλευκάνει το περιστατικό.

Χειρουργέιο για τον 33χρονο Κρητικό

Την ίδια ώρα, η κατάσταση της υγείας του 33χρονου Κρητικού, του ανθρώπου που τραυματίστηκε πιο σοβαρά στους πυροβολισμούς στο Γκάζι, προκαλεί ανησυχία, καθώς υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί η σφαίρα από το κεφάλι.

Όπως αναφέρει το Mega, ο 33χρονος χρειάστηκε να εισαχθεί για δεύτερη φορά στο χειρουργείο σε μία προσπάθεια, που καταβάλλουν οι γιατροί του Γενικού Κρατικού να αφαιρέσουν τη σφαίρα διότι δεν ήταν εφικτή την πρώτη φορά. Ο νεαρός άνδρας εισήχθη στο χειρουργείο περίπου στη 13:00 και λιγο μετά τις 16:00, η επέμβαση ολοκληρώθηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να επηρεαστεί η όρασή του, ενώ όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας των άλλων δύο τραυματιών, πιθανότατα θα μεταφερθούν σε απλό θάλαμο νοσηλείας.

Γκάζι: Διώξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με δόλο στον 33χρονο

Ποινική δίωξη για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή άσκησε ο Εισαγγελέας στον 33χρονο Αλβανό που φέρεται να είναι ο συνεπιβάτης στο τζιπ, ο οδηγός του οποίου πυροβόλησε τρεις νεαρούς στο Γκάζι, τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/12).

Σε βάρος του οδηγού που ταυτοποιήθηκε από τις αρχές, η 29η τακτική ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορια και οπλοχρησία.

Τι υποστηρίζει ο 33χρονος

Όσον αφορά στον 33χρονο που συνελήφθη, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη (20/12) το πρωί, ενώ φέρεται να δηλώνει σοκαρισμένος από την εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση κατά των τριών νεαρών, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το μόνο που έκανε ο ίδιος ήταν να χαστουκίσει τον ένα Κρητικό που, όπως υποστηρίζει, τον εξύβρισε.

Επίσης δηλώνει ότι δεν γνώριζε ότι ο οδηγός του τζιπ και φίλος του είχε επάνω του όπλο.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, ο ίδιος από την πρώτη στιγμή του αιματηρού επεισοδίου ήταν σε σοκ και αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησε με την ανακρίτρια και της δήλωσε την πρόθεσή του να παραδοθεί στις αρχές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA