Μενού
kakokairia-bolos
Κακοκαιρία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στην ολοκλήρωση του ακραίου καιρικού φαινομένου, όπως έγινε γνωστή η κακοκαιρία Daniel από την οποία έχασαν τη ζωή τους 4 άνθρωποι και προκλήθηκαν τεράστιες καταστροφές, φαίνεται πως μπαίνουμε όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι.

Συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε νεότερη πρόγνωσή του στο Open, είπε πως «μπαίνουμε σιγά, σιγά στην ολοκλήρωση αυτού του φονικού και συνάμα ιστορικού κύματος κακοκαιρίας, παρόλα αυτά πρέπει να επιδείξουμε προσοχή τις επόμενες έξι ώρες».

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Ο μετεωρολόγος, ειδικότερα, είπε πως για τα καιρικά φαινόμενα πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, οι περιοχές της οποίας επλήγησαν περισσότερο απ' όλες τις άλλες κατά τη διάρκεια του κύματος κακοκαιρίας. Σημείωσε, μάλιστα, πως στο δυτικό κομμάτι του θεσσαλικού κάμπου πλήττεται αυτήν την ώρα από έναν «καταιγιδοπυρήνα».

Σε ό,τι αφορά για την εξέλιξη των ακραίων καιρικών φαινομένων το βράδυ, σημείωσε πως ο «καταιγιδοπυρήνας» θα μετατεθεί στα πιο δυτικά τμήματα του Αιγαίου Πελάγους και θα μετατοπιστεί, όσο περνάει η ώρα, πιο δυτικά, με αποτέλεσμα στη Θεσσαλία να υπάρξουν τις πρώτες βραδινές ώρες ισχυρά κύματα βροχών και καταιγίδων.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως κατά βάση θα επηρεαστούν οι περιοχές της Θεσσαλίας, της βόρειας Εύβοιας και τα βόρεια τμήματα της Βοιωτίας, δηλαδή όλες όσες δέχθηκαν τις μεγαλύτερες ποσότητες νερού το περασμένο τριήμερο.

Από αύριο, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, ωστόσο βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν εκ νέου στις εν λόγω περιοχές. Μάλιστα, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου λόγω της διάβρωσης του εδαφους, το οποίο ακόμα και με πιο ήπια φαινόμενα, θα προκαλέσει επιπρόσθετα προβλήματα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA