Μενού
dromoi-athina-kypseli
Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Αθήνα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η κακοκαιρία Daniel, που πλήγει τις τελευταίες τρεις μέρες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας όπως τη Μαγνησία με δύο νεκρούς, «ήρθε» στην Αθήνα και έδειξε τα δόντια της προκαλώντας δεκάδες προβλήματα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην πρωτεύουσα, που άρχισαν να εκδηλώνονται λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα της Τετάρτης (06/09), οδήγησαν στο να κλείσουν συγκεκριμένοι δρόμοι, λόγω συσσώρευσης υδάτων. Μάλιστα, εκτός από τους οδηγούς, οι κάτοικοι που μετακινούνται τα Μέσα Μεταφοράς είδαν να κλείνει ο σταθμός Μετρό «Ευαγγελισμός», καθώς πλημμύρισε. 

dromoi-athina
Δρόμοι ποτάμια στην Αθήνα | Eurokinissi

Διακοπή κυκλοφορίας: Πού υπάρχει και πού επανήλθε

Η Τροχαία νωρίτερα, σήμερα, προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού άξονα της Αθήνας, λόγω συσσώρευσης υδάτων. Η κατάσταση στις περισσότερες εξ αυτών παρουσίασαν βελτίωση, με αποτέλεσμα να ανοίξουν οι δρόμοι, όπως στην οδό Πειραιώς, στη λεωφόρο Ποσειδώνος και στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, στα Νότια Προάστια, στο ύψος του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας».

Προβλήματα, ωστόσο, συνεχίζουν να παρουσιάζονται στη λεωφόρο Δημοκρατίας στην περιοχή του Περάματος, από το ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη έως το ύψος της οδού Τριπόλεως,  με τις αρμόδιες Αρχές να μην έχουν συναινέσει –ακόμη– στο άνοιγμα της κυκλοφορίας.

kipseli
Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Κυψέλη | Eurokinissi

Πλημμύρισε ο σταθμός σοτν Ευαγγελισμό

Τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες της Αθήνας καταγράφηκαν και καταγράφονται το απόγευμα της Τετάρτης (06/09), λόγω του σύντομου και ταυτόχρονα ισχυρού περάσματος της κακοκαιρίας Daniel από το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Πέρα από τους κλειστούς δρόμους και την τεράστια κίνηση, με την οποία είναι αντιμέτωποι οι οδηγοί της πρωτεύουσας, ανάλογα προβλήματα συναντούν και οι κάτοικοι, που μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι εικόνες από τον σταθμό Μετρό «Ευαγγελισμός», ο οποίος πλημμύρισε με αποτέλεσμα να κλείσει λόγω εισροής υδάτων.

Σε βίντεο, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το 902.gr φαίνεται μία τεράστια ποσότητα νερού να μπαίνει στον σταθμό του Μετρό και τους επιβάτες να μετακινούνται με δυσκολία από το σημείο. Για λόγους ασφαλείας, μάλιστα, οι συρμοί του μέσου σταθερής τροχιάς περνούν από τον «Ευαγγελισμό», χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Πού έριξε την περισσότερη βροχή

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr δημοσίευσε σχετικό χάρτη, που αποτυπώνει τα σημεία στα οποία έπεσε η περισσότερη βροχή σήμερα το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, στον χάρτη που δημοσιεύει φαίνεται το συνολικό ύψος υετού σε χιλιοστά, όπως καταγράφηκε από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr μέχρι τις 17:30. Ειδικότερα, την περισσότερη βροχή, στην Αθήνα, την έριξε στα βόρεια προάστια με 63 και 68 χιλιοστά αντίστοιχα και στα νότια με 65 και 63 χιλιοστά.

Δείτε επίσης:

Τι απαντά η Blue Star Ferries στο Reader για την ανακοίνωση περί «καμίας ευθύνης για το συμβάν»

Μαρτυρικός ο θάνατος του 36χρονου - Τον ρούφηξε η δίνη του Blue Horizon και εκσφενδονίστηκε

Αγανάκτηση στο Twitter για τη δήλωση Βαρβιτσιώτη: «Μεροκάματο είναι να πνίγεις ανθρώπους;»

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA