Μενού
kakokairia attiki-spata
Η κακοκαιρία στην Αττική προκάλεσε προβλήματα σε ρέμα στα Σπάτα | Glomex - @ΕΡΤ
  • Α-
  • Α+

Τα «δόντια» της έδειξε και αναμένεται να δείξει η κακοκαιρία Αττική, με τις έντονες βροχοπτώσεις να προκαλούν προβλήματα στο ανατολικό κομμάτι της Περιφέρειας οδηγώντας, μάλιστα, στην υπερχείλιση του μεγάλου ρέματος στη Ραφήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στα σύνορα μεταξύ Σπάτων και Ραφήνας, το ομώνυμο ρέμα έχει «φουσκώσει» από την κακοκαιρία στην Αττική με την κίνηση των οχημάτων να πραγματοποιείται με δυσκολία. Στο σημείο επιχειρούν και μηχανήματα έργου προκειμένου να γίνει διάνοιξη.

Από τους αρμόδιους φορείς εκφράζεται ανησυχία, καθώς πριν από 10 χρόνια είχε πλημμυρίσει και είχε προκαλέσει ανάλογες καταστροφές. Σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα, σταμάτησαν, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μετά από προσφυγές που έκαναν οικολογικές οργανώσεις.

Κακοκαιρία Αττική: Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού δύο οδηγών

Οι συγκεκριμένες οργανώσεις θεωρούσαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως με τον τρόπο που εκτελούνται τα έργα, θα είχαν μεγάλο περιβαντολικό αντίκτυπο στη χλωρίδα και στην πανίδα της περιοχής.

Διευκρινίζεται, καταληκτικά, ότι πραγματοποιήθηκαν δύο επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οδηγών από την Πυροσβεστική, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που προκάλεσε η κακοκαιρία στην Αττική.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.