Μενού
kideia-giorgou-luggeridi
Κηδεία Γιώργου Λυγγερίδη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Παρουσία συγγενών, φίλων, συναδέλφων και της πολιτικής ηγεσίας πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 31χρονου Γιώργου Λυγγερίδη που εξέπνευσε μετά από 20ημερη «μάχη» στη ΜΕΘ, μετά από χτύπημα ναυτικής φωτοβολίδας στου Ρέντη. 

Η σορός του 31χρονου αστυνομικού έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη 1 και το φέρετρο ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία. Στο σημείο είχε συγκεντρωθεί κόσμος που χειροκροτούσε και φώναζε «ήρωας». Τη νεκρόσιμη ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος. 

luggeridis
Κηδεία Γιώργου Λυγγερίδη

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς του 31χρονου αστυνομικού που έφυγε από τη ζωή. Μάλιστα η μητέρα του συγκλόνισε αφού σε συλλυπητήρια που δεχόταν από συγγενή ακούγεται να λέει: «Βαστάω εγώ, βαστάω. Είμαι η μάνα του ''Λύγγε''».

«Δεν έπεσες ποτέ, σε παραδώσαμε ζωντανό με εννέα παλμούς»

Όπως ανέφερε στον επικήδειο λόγο ο επικεφαλής της διμοιρίας του Γιώργου Λυγγερίδη, ξεχώρισε για την «αγνότητα της καρδιάς» του και ανέφερε πως δεν έπεσε ποτέ, «εμείς σε ξαπλώσαμε για να σου παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες». 

kideia-luggeridi-mesa
Κηδεία Γιώργου Λυγγερίδη | Eurokinissi

«Κατάφερες τις αρχές από το σπίτι σου να της προσαρμόσεις σε αυτές της υπηρεσίας. Ξεχώρισε η αγνότητα της καρδιάς σου. Ήσουν σε αυτούς που είχα επιλέξει για το τμήμα μας. Η μοίρα δεν μας ξέχασε. Ζήτησες να είμαστε μαζί στην Α535. Δεν τσακώθηκες ποτέ με κανέναν συνάδελφο σου. Έβαζες το συμφέρον της διμοιρίας πάνω από το εγώ σου», ανέφερε ο διμοιρίτης του Γιώργου σύμφωνα με το thestival.gr

kideia
Κηδεία Γιώργου Λυγγερίδη | Eurokinissi

«Τα ΜΑΤ δεν πέφτουν ποτέ. Ο ΜΑΤατζής δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Και εσύ δεν έπεσες, εμείς σε ξαπλώσαμε για να σου παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ήσουν όρθιος. Πονούσες αφόρητα αλλά δεν φώναξες, ήσουν σοβαρός. Η διμοιρία μας έκανε ότι μπορούσε. Καταφέραμε και σε παραδώσαμε ζωντανό με εννέα παλμούς», είπε ο συνάδελφός του με τρεμάμενη φωνή.

kideia-luggeridi-mesa
Κηδεία Γιώργου Λυγγερίδη | Eurokinissi

Αναφερόμενος στους δράστες τόνισε ότι «κρύβονται πίσω από τον μαμά τους και τον μπαμπά τους. Μην ανησυχείς Γιώργο μου θα τους βγάλουμε από τα λαγούμια τους».

kideia-luggeridi-mesa
Κηδεία Γιώργου Λυγγερίδη | Eurokinissi

«Αποτελείς πρότυπο και θα είσαι αθάνατος ήρωας. Είναι τιμή που συνυπηρετήσαμε στην Α535. Έγινες ήρωας και ήρωας θα παραμείνεις. Αθάνατος», είπε στο τέλος του επικήδειου ο διμοιρίτης του.

kideia1
Κηδεία Γιώργου Λυγγερίδη | Eurokinissi

Τον Γιώργο Λυγγερίδη συνόδευσε στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη μία τεράστια πομπή με αστυνομικούς σε περιπολικά και μηχανές, καθώς επίσης και κλούβες των ΜΑΤ. 

Η πολιτική ηγεσία στην κηδεία 

Το «παρών» στο τελευταίο αντίο στον αστυνομικό, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, η Δώρα Αυγέρη από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, όπως: ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης.

kiriakos mitsotakis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κηδεία του αστυνομικού | Eurokinissi/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
famellos
Σωκράτης Φάμελλος | Eurokinissi
agapidaki
Ειρήνη Αγαπηδάκη | Eurokinissi
oikonomou
Γιάννης Οικονόμου | Eurokinissi

Παρόντες επίσης ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές κ.ά.

nikos androulakis
O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης | Eurokinissi/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
natsios
Δημήτρης Νατσιός | Eurokinissi
notopoulou
Κατερίνα Νοτοπούλου | Eurokinissi

Το χρονικό

Ο 31χρονος αστυνομικός χτυπήθηκε στον μηρό από ναυτική φωτοβολίδα που εκτόξευσε 18χρονος ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε.  O αστυνομικός έφτασε στο νοσοκομείο σε αιμοδυναμικό σοκ, έφερε εκρηκτικό τραύμα στη μηριαία αρτηρία, που σημαίνει ότι είχε χάσει παρά πολύ αίμα και αμέσως οι γιατροί τον έβαλαν στο χειρουργείο.

Του έδωσαν αίμα προκειμένου να τον επαναφέρουν από το αιμοδυναμικό σοκ. Του έβγαλαν μία βολίδα μεταλλική διαστάσεων 5x2x2 από το πόδι, προσπάθησαν να τον χειρουργήσουν και ο νεαρός έπαθε ανακοπή. Στη συνέχεια προσπάθησαν να τον επαναφέρουν όπως και έγινε και συνεχίστηκε το χειρουργείο, ενώ διασωληνώθηκε από την αρχή και έλαβε οξυγόνο.

kideia-luggeridi
Κηδεία Γιώργου Λυγγερίδη | Eurokinissi

Ρέντη: Τα επεισόδια στο γήπεδο 

Ήταν 7 Δεκεμβρίου όταν βρισκόταν σε εξέλιξη το ματς στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ οι Πράσινοι προηγούνταν 17-10, όταν στις κερκίδες υπήρξε έντονη κινητοποίηση και ανησυχία λόγω της έντονης οσμής των δακρυγόνων καθώς έξω απ' το κλειστό υπήρξαν συμπλοκές χούλιγκαν με την αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τότε ήταν που 150 άτομα επιτέθηκαν σε άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο, με μολότοφ και φωτοβολίδες. Αποτέλεσμα ήταν η ναυτική φωτοβολίδα να χτυπήσει τον 31χρονο και να τον τραυματίσει σοβαρά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA