Μενού
karditsa
Καρδίτσα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η κακοκαιρία Daniel «σφυροκοπά» τη Θεσσαλία για τρίτη ημέρα, με κατοίκους να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ταράτσες και σπίτια. Η κατάσταση είναι δραματική στην Καρδίτσα όπου υπάρχουν σημεία που το νερό έφτασε και τα τρία μέτρα.  

«Τα πάντα γύρω είναι μέσα στο νερό. Το χωριό και η γύρω περιοχή έχει γίνει λίμνη» λέει στο Reader ο Νίκος Αγγελακόπουλος που κατοικεί στο Ερμήτσι Καρδίτσας. 

«Τη νύχτα ανεβήκαμε και κοιμηθήκαμε στη σοφίτα, συνολικά εννέα άτομα. Τώρα κατεβήκαμε και βγάζουμε νερά. Το νερό μέσα στο σπίτι ξεπερνά τους 20 πόντους» λέει ο ίδιος.

ermitsi

Καρδίτσα: Τα ξημερώματα το νερό στα σπίτια

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελακόπουλο, «από χθες το πρωί άρχισε να έρχεται νερό από τα χωράφια και μέχρι το βράδυ είχε μπει στις αυλές. Στις δύο τα ξημερώματα είχε μπει στα σπίτια».

ermitsi

«Αυτή την ώρα γίνεται απεγκλωβισμός με βάρκες από την πυροσβεστική. Παίρνουν ηλικιωμένους και τους μεταφέρουν στην πλατεία του χωριού που είναι υπερυψωμένη και δεν έχει πλημμυρίσει» ανέφερε.

SOS στον Παλαμά Καρδίτσας για την κακοκαιρία

Η κατάσταση στην Καρδίτσα, τα χωριά της οποίας έχουν μπει στο «μάτι» της κακοκαιρίας, είναι ιδιαίτερα δραματική με τους κατοίκους της περιοχής να κάνουν λόγο πως «έχουν πνιγεί άνθρωποι και ότι έχουν καταπλακθωεί σπίτια».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Χαρούλα έκανε δραματική έκκληση σε βοήθεια. «Δεν χτύπησε το 112. Έχουν καταπλακωθεί άνθρωποι μέσα στα σπίτια τους. Καλώ σε βοήθεια. Έχουν σωθεί άνθρωποι από τα γύρω σπίτια και έχουν έρθει σε εμένα. Έχουν πεθάνει, έχουν πνιγεί άνθρωποι. Ακριβώς στο απέναντι σπίτι από το δικό μου, ήταν πλινθόκτιστο κι έχει καταρρεύσει. Εκεί ζούσε ένας άνθρωπος. Δεν μπόρεσα να τον βοηθήσω. Δεν μπορώ να πάω να τον βρω» είπε.

Όπως περιέγραψε, πολλά είναι τα σπίτια που έχουν πέσει από τα ορμητικά νερά που κάλυψαν τα πάντα στην Καρδίτσα.

Δείτε επίσης:

Το ηλεκτροσόκ από τον Βαρβιτσιώτη, ο σύζυγος Κασσελάκη που έχει άποψη για όλα και το υπουργείο-μαύρη τρύπα

Τι (δεν) έγινε στο λιμάνι του Πειραιά με Blue Horizon και έχασε τη ζωή του ο 36χρονος

Ξέσπασε η Τζίμα για το Blue Horizon: «Πού ήταν η πολιτεία;» - «Έπρεπε να βουτήξει» είπε ο Πρετεντέρης

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA