Μενού
Βόλος
Ο Βόλος μετά την κακοκαιρία Daniel | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ήχησε το 112 αργά το απόγευμα της Τετάρτης στον Βόλο, καθώς η κακοκαιρία Elias χτυπάει την περιοχή της Μαγνησίας.

Στο μήνυμα δίνεται η εντολή από την αστυνομία για απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σαρώνει η κακοκαιρία τη βόρεια Εύβοια και τη Λάρισα

Υπενθυμίζεται πως η πόλη του Βόλου είχε πάθει σοβαρές ζημιές, όταν πλημμύρισε μετά την προηγούμενη κακοκαιρία Daniel που σάρωσε την κεντρική Ελλάδα.

 Σε Βόρεια Εύβοια και Λάρισα έχουν καταγραφεί, μέχρι στιγμής, σήμερα (27/09) τα περισσότερα προβλήματα που προκαλεί η επέλαση της κακοκαιρίας Elias, με σφοδρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και κεραυνούς.

Η κατάσταση στην Εύβοια είναι δύσκολη τις τελευταίες ώρες, καθώς υπάρχουν αναφορές για πλημμυρισμένα σπίτια, φουσκωμένα ρέματα και κλειστούς δρόμους. Στην περιοχή βρέχει ασταμάτητα από τις 3 τα ξημερώματα. Στη Λίμνη οι χείμαρροι έχουν υπερχειλίσει, ενώ ιδιαίτερα προβλήματα καταγράφονται στις Ροβιές, όπου φούσκωσε το ποτάμι που περνάει μέσα από το χωριό, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δεκάδες σπίτια.

Ο κεντρικός οδικός άξονας από τη νότια προς τη βόρεια Εύβοια, είναι κομμένος στη μέση, εξαιτίας κατολίσθησης στην περιοχή Δερβένι και οι υπάλληλοι των αρμόδιων αρχών εργάζονται πυρετωδώς με ειδικά μηχανήματα για να απομακρύνουν τα μπάζα. Επίσης, πολλές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν στην Εύβοια με 28 οχήματα, 50 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΟΔΕ, όπως επίσης και μία ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με τον απαραίτητο εξοπλισμό και ένα άρμα δεν προλαβαίνουν πλέον τις κλήσεις που γίνονται, από αρκετές περιοχές, είτε για απεγκλωβισμούς, είτε για την άντληση των υδάτων. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η ενίσχυση των δυνάμεων με ειδικές ομάδες από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Κακοκαιρία Elias: Προβλήματα στη Θεσσαλία

Δύσκολες είναι οι ώρες και για τους κατοίκους της Θεσσαλίας. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και του Βόλου. Μάλιστα, νέο μήνυμα του 112 έφτασε στους κατοίκους του Σωτηρίου, ώστε να απομακρυνθούν προς Λάρισα. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σωτήριο απομακρυνθείτε προς Λάρισα μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Βόλου, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» τονίζεται στο μήνυμα του 112.

Βίντεο από το Ρέμα του Βελεστίνου:

Σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς ρεύμα από νωρίς το απόγευμα βρίσκονται το χωριό Νέο Περιβόλι του δήμου Κιλελέρ, ο οικισμός Αναγέννηση της τοπικής κοινότητας Μελίας και η Δήμητρα Αγιάς.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/EAA, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο κατά τη διάρκειας της Τετάρτης 27/09, θα εντοπίζονται πρωτίστως στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Αττικής, Εύβοιας και Μαγνησίας και δευτερευόντως στους νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας και Χανίων.

Τα φαινόμενα σε πρώτη φάση θα επεκταθούν στα Κύθηρα, στις Σποράδες και στη Δυτική Κρήτη και σε δεύτερη φάση σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης την Τετάρτη 27/09 αναβαθμίζεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

Την Πέμπτη 28/09, τα ισχυρά φαινόμενα θα επιμείνουν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), επηρεάζοντας παράλληλα τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως περιοχές της βορειοανατολικής χώρας.

234234.jpg
H εκτιμώμενη αθροιστική βροχόπτωση (σε χιλιοστά) μέχρι και το πέρας της Πέμπτης 28/09 (48ωρο). Με βαθύτερες αποχρώσεις αποτυπώνονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης. | Meteo

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA