Μενού
panekpaideftiko sillalitirio
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας | Eurokinissi/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Στους δρόμους θα βρεθούν ξανά σήμερα φοιτητές, μαθητές, φορείς της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας για να εκφράσουν την εναντίωσή τους στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Η σημερινή κινητοποίηση αναμένεται ογκώδης ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τετάρτης (07/02) σημειώθηκε ένταση στην πλατεία Συντάγματος όταν φοιτητές προσήχθησαν επειδή άνοιξαν πανό για την σημερινή διαδήλωση με κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Συμμετέχουν ΑΔΕΔΥ - ΠΟΣΔΕΠ

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας για σήμερα (08/02) από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου «προκειμένου να εκφραστεί αγωνιστικά η στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων με τη συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο στον αγώνα όλων Φοιτητικών Συλλόγων και όλων των φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον,  24ωρη απεργία ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) στηρίζοντας το κάλεσμα στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

«Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των φοιτητικών συλλόγων να αγωνίζονται δημοκρατικά για την διασφάλιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και του μέλλοντός τους. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας και όλη την Πανεπιστημιακή κοινότητα, στην απεργία της 8ης Φλεβάρη και στις κινητοποιήσεις σε
όλη την χώρα απαιτώντας από την κυβέρνηση:

  • να σεβαστεί το άρθρο 16 του Συντάγματος και να μην καταθέσει το νομοσχέδιο περί ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ.
  • να ενισχύσει πραγματικά, με τρόπο ουσιαστικό και μετρήσιμο, την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στη χώρα μας».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ «στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών στα Προπύλαια και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα.

Για το λόγο αυτό προκηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη της βάρδιας».

Επιπλέον, την ώρα του συλλαλητηρίου θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA