Μενού
skilos_patousi_reader
  • Α-
  • Α+

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το πόρισμα του πραγματογνώμονα της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τον θάνατο του Όλιβερ, του άτυχου χάσκι, που φέρεται να σκοτώθηκε και να κακοποιήθηκε σεξουαλικά στην Αράχωβα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο σχετικό πόρισμα του πραγματογνώμονα της ΕΛΑΣ, καθηγητή ιατρικής και πρώην πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκου Παπαϊωάννου, δεν εντοπίζεται ανθρώπινος παράγοντας πίσω από την κακοποίηση του Όλιβερ στην Αράχωβα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «το ζώο κατέληξε από μεθαιμορραγικό σοκ, λόγω τραυμάτων τα χαρακτηριστικά των οποίων δεν τεκμαίρουν ανθρώπινη παρέμβαση, αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου / άλλων ζώων».

Μετά την ανακοίνωση του πορίσματος, υπήρξαν μάλιστα και οι πρώτες αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις οι οποίες διαφωνούν με τα αποτελέσματα της έρευνας και επιμένουν στην αρχική εκτίμηση της πρώτης κτηνιάτρου, που εξέτασε τον Όλιβερ στην Αράχωβα.

Αράχωβα: Ο δήμαρχος καταγγέλλει ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα

Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το «θρίλερ» με την υπόθεση κακοποίησης και βασανισμού του «Όλιβερ», του χάσκι της Αράχωβας, ο δήμαρχος της πόλης καταγγέλλει ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα.

Μιλώντας στο «Live News» του MEGA, ο δήμαρχος Γιάννης Σταθάς κατήγγειλε ότι η οικογένειά του έχει μπει στο στόχαστρο ως υπεύθυνη για τον θάνατο του χάσκι και πως έχει δεχτεί απειλητικά μηνύματα ακόμα και για την ακεραιότητά του καθώς υπάρχουν αναφορές που θέλουν τον γιο του να είναι εκείνος που κακοποίησε το χάσκι ενώ ο δήμαρχος δεν έχει γιο.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος εκείνο που έχει σημασία είναι «οι Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους και να δουν τι πραγματικά έχει συμβεί» και προσθέτει:

«Μετά από 15 ημέρες βλέπουμε ότι δεν ξέρει κανένας το τι έχει συμβεί. Το θέμα είναι ότι θέλουμε αυτή η υπόθεση να ξεκαθαρίσει. Όποιος γνωρίζει κάτι πραγματικά τεκμηριωμένο και όχι λάσπη, να το πει και να βοηθήσει τις αρχές».

Υπενθυμίζεται ότι φως στα αίτια θανάτου θα ρίξει η πραγματογνωμοσύνη, που θα «δείξει» εάν υπήρξε κακοποίηση του ζώου από άνθρωπο ή εάν ο Όλιβερ τραυματίστηκε από επίθεση αγέλης σκύλων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA