Μενού
apostolos-lutras
Μεταγωγή του Απόστολου Λύτρα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Απόστολος Λύτρας και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο ποινικολόγος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του. Η πρώτη απόφαση για μη κράτηση του κ. Λύτρα είχε προκαλέσει διπλή παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Η κατάθεση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου για τον ξυλοδαρμό είχε συγκλονίσει: «Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα τα οποία κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι».

Μάλιστα, ο δικηγόρος της Θέμης Σοφός, υποστήριξε ότι «οι 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο, στο πρόσωπό της, όπου προσπαθούσε η ίδια να καλύψει με τα χέρια της και της προκάλεσε κατάγματα στα δάχτυλά, καταλαβαίνεται ότι μία αξιοπρεπής στάση δεν συγχωρεί καμία επιχειρηματολογία».

Απόστολος Λύτρας: Τι υποστήριξε 

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Απόστολος Λύτρας στην πρώτη του κατάθεση υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβες στη σύζυγό του, πως με δική του πρωτοβουλία πήγαν σε ιδιωτική κλινική και πως τη χτύπησε επειδή... τέντωσε ενστικτωδώς το χέρι του.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε ο ποινικολόγος, σύμφωνα με το STAR:  

«Το Σάββατο το βράδυ μετέβησαν σε εστιατόριο στην Βουλιαγμένη μαζί με παρέα. Σε όλη τη διαδρομή ήταν μια χαρά και συζητούσαν για οικογενειακά θέματα. 

Στο εστιατόριο όπως σηκώθηκε να πάει προς το μέρος της συζύγου του, είδε ότι έστελνε κάπου μηνύματα. Της πήρε το κινητό και της ζήτησε να του δώσει τον κωδικό για να μάθει που έστελνε τα μηνύματα αυτά γιατί ζήλεψε. Του αρνήθηκε και της ζήτησε να φύγουν. 

Όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο άρχισαν να λογομαχούν και καθ' οδόν όσον οδηγούσε τη χτύπησε με το δεξί του χέρι, προφανώς στο πρόσωπο χωρίς να γνωρίζει το σημείο και χωρίς να έχει την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσει οποιαδήποτε βλάβη. 

Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος, όπου σταμάτησε να συζητήσουν. Πίσω ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι συνέχισε να οδηγεί ενώ συνεχιζόταν ο λεκτικός διαπληκτισμός. 

Την χτύπησε με το δεξί του χέρι από τη θέση του οδηγού, χωρίς να έχει πρόθεση να της προκαλέσει οποιαδήποτε βλάβη. Και η ίδια γνωρίζει ότι δεν είχε τέτοια πρόθεση. Πήγαν προς το σπίτι και είπαν και οι δύο να πάνε στο νοσοκομείο προληπτικά. 

Επειδή ήταν και οι δύο σε μεγάλη ένταση πήγαν στο σπίτι τους πρώτα, όπου παρέμειναν για 10 λεπτά. Εκείνη έκανε ντους και την πήγε με δική του πρωτοβουλία στην ιδιωτική κλινική. 

Όταν έφυγαν από το σπίτι, του είπε "δεν πρόκειται να πει τίποτα για το τι έγινε" και εκείνος της είπε ότι θα αναλάβει την ευθύνη. Όταν έφτασαν στην ιδιωτική κλινική, η σύζυγός του στο δωμάτιο που βρισκόταν και ήταν μαζί της, του είπε να πουν ότι έπεσε από τη σκάλα. 

Μάλιστα, πρώτα κατέθεσε η σύζυγός του και εκείνος μετά από δυόμιση ώρες περίπου. Σε εκείνο το διάστημα του είπε στο τηλέφωνο ότι κατέθεσε πως έπεσε από τις σκάλες και ότι εκείνος δεν ήταν παρών. Θέλει να επισημάνει ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου του ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού του χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά γιατί βρισκόταν σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. 

Υπολογίζει ότι τα χτυπήματα με το δεξί του χέρι ήταν δύο ή τρία. Επισημαίνει ότι, όταν έδωσε την κατάθεσή της, εκείνος βρισκόταν στο τμήμα κρατούμενος και οι αστυνομικοί πήγαν μετά να της πάρουν κατάθεση. Συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να φοβηθεί κάτι. 

Μάλιστα, στο τηλέφωνό του ανέφερε ότι την ρώτησαν οι αστυνομικοί αν θέλει κουμπί πανικού και απλά κούνησε το κεφάλι της και θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς ότι θέλει κουμπί πανικού. 

Καθ' όλη τη διάρκεια που κρατείτο βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τη σύζυγό του, τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω μηνυμάτων.

Για την κατάθεση της συζύγου από την ίδια την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 17:00 το απόγευμα του ανέφερε δύο λόγους. Πρώτον ότι στο διαδίκτυο γράφουν παντού ότι "τον καλύπτει" και δεύτερον του ανέφερε ότι το κάνει για τις τρεις κόρες τους». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA