Μενού
aerodromio-venizelos
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Παράνομη και καταχρηστική» κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει στην αυριανή (21/09) 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πρωτοδικείο Αθηνών είχαν προσφύγει κατά της απεργίας της ΕΕΕΚΕ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Μεταφορών. Αυτό σημαίνει ότι αύριο, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια θα πραγματοποιηθούν κανoνικά.

Σε απεργιακό κλοιό

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται αύριο όλη η χώρα μετά την προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στην απεργία αποφάσισε να συμμετέχει και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης. Οι στάσεις εργασίας είναι προγραμματισμένες από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα. Στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών αποφάσισε να συμμετάσχει και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα. Δηλαδή, τα λεωφορεία θα κινούνται κανονικά, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου.

Τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00). Επιπλέον, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής ανακοίνωσε στάση εργασίας από 13:30 έως τη λήξη της βάρδιας.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Tα λεωφορεία θα «τραβήξουν χειρόφρενο» από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.