Μενού
Μηχανές αστυνομίας
Αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη εγκληματία | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον γνωστό δικηγόρο που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ποινικολόγος είναι αντιμέτωπος με το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του.

O δικηγόρος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία και θα απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας (17/06) στις 8:00 στην 18η τακτική ανακρίτρια.

Σε ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης τονίζεται ότι ο ποινικολόγος θα επιμείνει στον ισχυρισμό του η γυναίκα του τραυματίστηκε όταν έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εισαγγελικές πηγές τονίζουν ότι βάσει της κατάθεσης του γιατρού που εξέτασε την 37χρονη, οι ισχυρισμοί αυτοί δεν κρίνονται ως πειστικοί, παρά το γεγονός ότι η γυναίκα δεν έχει υποβάλλει μήνυση σε βάρος του.

Πώς ο γιατρός ξεσκέπασε τον δικηγόρο

Σε ρεπορτάζ του Star, μάλιστα, αποκαλύπτεται και τι είπε ο γιατρός που αποκάλυψε το μαρτύριο της 37χρονης στην αστυνομία.

«Άρχισα να την εξετάζω και μόλις διαπίστωσα ότι τα τραύματα δεν ήταν από πτώση σε σκάλα, αλλά από θλών όργανο (ανθρώπινο χέρι), κοιτώντας παράλληλα τις εξετάσεις. Χωρίς δεύτερη σκέψη ενημέρωσα τις αρχές», είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η 37χρονη φέρει κατάγματα στη μύτη και σε άλλα σημεία στο σώμα της.

Στην ΕΡΤ επισημαίνεται ότι όταν οι αστυνομικοί όταν μόνοι με τη γυναίκα στο δωμάτιο του νοσοκομείου, τη ρώτησαν αν επιθυμεί την τοποθέτηση panic button στο κινητό της και φέρεται να απάντησε θετικά.

Ο ρόλος του γιατρού φαίνεται πως ήταν καταλυτικός καθώς κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία.

Η αλλαγή στον νόμο

Από την 1η Μαΐου, οι γιατροί και γενικότερα οι επαγγελματίες υγείας υποχρεούνται εκ του νόμου να καταγγέλουν τέτοια περιστατικά στις αρχές, χωρίς να φοβούνται τυχόν συνέπειες, καθώς έχει θεσπιστεί το ακαταδίωκτο από τους δράστες. Δηλαδή, δεν μπορεί κανείς να τους μηνύσει ή να τους κάνει αγωγή.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης η πρώην σύζυγός του δικηγόρου τον είχε μηνύσει το 2017 για ενδοοικογενειακή βία, χωρίς καταδικαστικό αποτέλεσμα για τον ίδιο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA