Μενού
fotia
Φωτιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για ακόμη μία μέρα φωτιές καίνε σε διάφορα σημεία στην Ελλάδα. Η πιο ανησυχητικές πυρκαγιές είναι στην Πάρνηθα, στη Βοιωτία και την Αλεξανδρούπολη.

Πυροσβέστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα ενώ ολονύχτιες είναι οι μάχες με τις φλόγες.

Πού έχει φωτιές τώρα

Στην Καισαριανή, υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε ανοιχτό χώρο στο Σκοπευτήριο το βράδυ της Πέμπτης (24/08). Επίγειες δυνάμεις έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, ενώ τραυματίστηκε και ένας εθελοντής πυροσβέστης και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στον Αυλώνα, υπό έλεγχο τέθηκε το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (24/08). Για τη συγκεκριμένη φωτιά πραγματοποιήθηκαν τέσσερις προσαγωγές υπόπτων, με έναν εξ' αυτών, βάσει των μαρτυριών κατοίκων της περιοχής, να είναι ένας 45χρονος, πρώην δικηγόρος.

Πάρνηθα: Σε  ένα μέτωπο έχουν εστίασει οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν τη φωτιά στον «πράσινο πνεύμονα» της Αττικής. Ειδικότερα, τόσο δυτικά όσο ανατολικά του βουνού επιχειρούν δυνάμεις, καθώς νωρίτερα, σήμερα, εκδηλώθηκε νέα αναζωπύρωση. (δείτε περισσότερα εδώ).

Βοιωτία: Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της Βοιωτίας με τους Πυροσβέστες να δίνουν μάχη να μην περάσει η φωτιά στο ελατόδασος του Ελικώνα. (δείτε περισσότερα εδώ).

Αλεξανδρούπολη: Τη νύχτα οι πυροσβέστες κατάφεραν να συγκρατήσουν το πύρινο μέτωπο που εκτείνονταν σε μία έκταση αρκετών χιλιομέτρων και έτσι η πυρκαγιά δεν πέρασε στους οικισμούς ΣάπεςΧαμηλόΣυκορράχηΑρσάκειοΒέλκιο και Μεστή που εκκενώθηκαν. Σήμερα η κατάσταση είναι βελτιωμένη, καθώς δεν υπάρχει ενεργή εστία, ενώ «σύμμαχος» είναι και ο καιρός. (δείτε περισσότερα εδώ).

Δείτε εδώ τον χάρτη που δείχνει το μέτωπο της κάθε φωτιάς

Δείτε εδώ τον χάρτη της NASA για τις φωτιές στην Ελλάδα

Οι περιοχές που υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Αττικής
Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA