Μενού
efthimis lekkas
Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας | Eurokinissi/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Ταρακουνήθηκε η Αθήνα από τον δυνατό σεισμό που σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής (19/01) στην Κύμη και συγκεκριμένα, 24 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της Κύμης στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ισχύς της δόνησης που σημειώθηκε στις 16:15 ήταν 4,8 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ., ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 14,6 χιλιόμετρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως η δόνηση προήλθε από τον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Κύμης, μεταξύ Σκύρου και Κύμης, «έντονα αισθητός και στην Αττική κυρίως σε μεγάλες κατασκευές».

Λέκκας: «Μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό»

Όπως υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι η περιοχή είναι σεισμογενής, μπορεί να δώσει και μεγαλύτερο σεισμό αλλά ακόμα και σε μεγαλύτερο μέγεθος να πάμε, που δεν είναι τόσο πιθανό, δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας» ενώ πρόσθεσε:

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, δεν νομίζω μέχρι στιγμής να διαγράφεται κάποιο θέμα ανησυχίας. Έχει ιστορικό η περιοχή αλλά συνήθως επηρεάζει την γύρω περιοχή, δεν επηρεάζει δηλαδή την Αττική

Η γύρω περιοχή είναι θαλάσσια και αραιοκατοικημένη και στην Εύβοια και στην Σκύρο. Δεν είναι στη στεριά ώστε να ανησυχούμε άμεσα, έχουμε την θάλασσα που μας προστατεύει», είπε χαρακτηριστικά ο σεισμολόγος.

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Κύμη
Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Κύμη | Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA