Μενού
Ο επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας
Ο επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας | Πολεμική Αεροπορία
  • Α-
  • Α+

Σήμερα θα τελεστεί η κηδεία του 40χρονου επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος έχασε τη ζωή του το πρωί της Τετάρτης (27/12) όταν κατέπεσε το T-2 Buckeye κοντά στην Καλαμάτα. 

Η εξόδιος ακολουθία είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια, Μεσσηνίας. 

Σημειώνεται έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις που ισχύει έως και σήμερα, Παρασκευή 29/12, με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια. 

Το «παρών» στην κηδεία θα δώσει τόσο ο κ. Δένδιας, όσοι και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Από χθες, φίλοι και συγγενείς του πιλότου, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, συρρέουν σπίτι του για να μεταφέρουν τα συλλυπητήριά τους και να στηρίξουν την οικογένειά του.

Ο πατέρας του κυβερνήτη, μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε πως το παιδί του «έφυγε με τη μεγάλη του αγάπη, έτσι όπως ήθελε, να πετάει… Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί και όχι σε φέρετρα με τη γαλανόλευκη…».

Τελετή απόδοσης τιμών στον επισμηναγό

Σήμερα στις 07:30  πραγματοποιήθηκε τελετή απόδοσης τιμών στον επισμηναγό, κατά την έπαρση της σημαίας, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Θα ακολουθήσει η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στον Ιερό Ναό Παναγιάς Παντάνασσας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA