Μενού
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Έρευνες στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη | EUROKINISSI / MOTION TEAM - ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
  • Α-
  • Α+

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, που έχασε την σύζυγό του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, δήλωσε πως στην Ελλάδα «έχουμε κατάργηση των εξουσιών» και προανήγγειλε πως οι συγγενείς θα δημοσιεύσουν στοιχεία που το μόνο που δεν θα δείχνουν ευθέως είναι τον δράστη. 

«Γενικά οι εκπρόσωποι εξουσιών μπερδεύονται πολλές φορές και αυτά που είναι δεδομένα, σίγουρα ισχύουν τα αντιθέατρα. Άλλα έλεγε ο πρωθυπουργός πριν τις εκλογές, όταν βγουν όμως στο φως το ξυλόλιο που σκότωσε τους μισούς ανθρώπους, και χειροκροτούν τον εαυτό τους. Το ξυλόλιο είναι πιστοποιημένο από το Χημείο του κράτους, από τις δειγματοληψίες που έγιναν» είπε ο κ. Κωνσταντινίδης στο MEGA. 

«Ο κ. Τερεζάκης είπε ότι θα πάει στον εισαγγελέα: γιατί θα πάει, για να παραδοθεί; Η δικαιοσύνη από την αρχή δεν έκανε την δουλειά της, δεν περιφρούρησε τον χώρο. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών και η ανακρίτρια έχουν τεράστιες ευθύνες γι΄αυτό», συνέχισε. 

«Έχουμε κατάργηση των εξουσιών. Πρέπει να παρέμβει η εισαγγελία γι΄ αυτό. Όταν ο εφέτης ανακριτής ανέλαβε μετά από 10 μέρες δεν ζήτησε να κατασχεθούν τα πάντα. Όταν πήγαμε στις 8/8 μια ομάδα συγγενών με υπόμνημα και της τα είπαμε όλα αυτά για την δικαιοσύνη και να επιληφθεί επί του θέματος», τόνισε.

Για την τοποθέτηση της Γεωργίας Αδειλίνη που διέψευσε ότι παρέπεμψε τους συγγενείς στην εκκλησία, σχολίασε: «Αναγκαστήκαμε να κάνουμε και εξώδικο στον εφέτη ανακριτή και καθυστερούσαν όλα, αναγκαστήκαμε να πάμε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να της πούμε τους προβληματισμούς μας. Είναι άκαιρη η τοποθέτηση της κ. εισαγγελέως, και δεν άρμοζε στον χώρο που την έκανε».

«Κάναμε δύο συναντήσεις με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στην πρώτη συνάντηση μας είπε ότι ξέρει που βρίσκονται τα πράγματα που έχουν μεταφερθεί από το Κουλούρι, παρόλα αυτά όταν έγινε τον Σεπτέμβριο η δειγματοληψία, είχαμε τραβήξει φωτογραφικό υλικό από τον δικό μας τεχνικό σύμβουλο για να παρίσταται στην δειγματοληψία το Χημείο του κράτους. Αυτό έγινε στο σημείο Ευαγγελισμός στο Κουλούρι και εκεί βρέθηκαν στοιχεία που βεβαιώνουν τις εκρηκτικές ουσίες. Το φωτογραφικό υλικό που πήγαμε στην κ. Αδειλίνη έδειχνε ότι είχαν φυτρώσει χόρτα, είχε σκουπίδια, και ουσιαστικά ήταν ζήτημα ιεροσυλίας, μας είπε ότι είναι μικρό ηθικό θέμα αυτό. Αλλά δεν έχουμε κατηγορητήριο επ΄ αυτού. Δεν έχουν γίνει σωστά οι διεργασίες το 1ο 10ημερο», συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Το δεύτερο που είπαμε είναι ότι δεν έχουν δεσμευτεί κανένας φάκελος, καταγραφικό ακόμη και μέχρι τότε υπήρχαν στοιχεία που είχαν διαγραφεί. Η ΡΑΣ, το υπουργείο, ο ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που είναι εμπλεκόμενοι και δεν έχει πάει εντολή να δεσμευτούν οι φάκελοι, καθώς και για την σύμβαση 717», ανέφερε. 

«Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας κάποιων βουλευτών και της ανέφερα ότι καλώς το κάνουν αυτό αλλά αυτοί τουλάχιστον δεν σκότωσαν. Και της ανέφερα για τον πρώην υπουργό Μεταφορών που εξαπάτησε τους ανθρώπους και έβαλε ανθρώπους σε έναν δολοφονικό σιδηρόδρομο, δεν πρέπει να ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας; Και ζορίστηκε η εισαγγελέας και μου είπε πως είναι άλλος ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Και της είπα να το δώσει αυτό στο Κοινοβούλιο και να το κρίνουν αυτοί, αλλά δεν έχω δει να το κάνει μέχρι στιγμής. Το έγκλημα στα Τέμπη είναι η καταδίκη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έχω την συναίσθηση αυτού που λέω. Με τα νέα στοιχεία που έχουμε θα βγει στο φως ακριβώς ό,τι έχει γίνει, το μόνο που δεν θα καταδεικνύει είναι τον δράστη», τόνισε. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA