Μενού
tsiodras.jpg
Ο Δημήτρης Τσιόδρας. | ΕΡΤ/ Συνδέσεις
  • Α-
  • Α+

Για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας μίλησε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος τόνισε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ότι «θα πρέπει να δούμε τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί και κατά πόσον τηρούνταν, αλλά χρειάζονται πρόσθετα μέτρα».

«Υπεύθυνες για να εφαρμοστούν τα μέτρα είναι οι ΠΑΕ», σημείωσε ο Δημήτρης Τσιόδρας και πρόσθεσε: «Σαφέστατα θα αναλάβουν μεγαλύτερο ρόλο οι ΠΑΕ και πρέπει να αναλάβουν. Οι ΠΑΕ πρέπει να φροντίζουν για την ασφάλεια αυτών που μπαίνουν στο γήπεδο».

«Δεν πρόκειται εγώ να κάνω τις ανακοινώσεις, θα γίνουν το μεσημέρι. Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι το εξής ότι έχουμε ένα τραγικό γεγονός. Ένας άνθρωπος 31 ετών να χαροπαλεύει από το χέρι ενός παιδιού 18 χρονών, όπως τουλάχιστον ο ίδιος έχει ομολογήσει», είπε στη συνέχεια.

«Επίσης έχει πει ότι υπήρχε κάποιος καθοδηγητής ή καθοδηγητές στην όλη υπόθεση ότι την φωτοβολίδα του την έδωσε κάποιος. Αυτό δεν έχει να κάνει με αθλητική βία, αυτό παραπέμπει σε συμμορία. Είναι απολύτως σαφές. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το παρατηρούμε», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Τσιόδρας: «Συμμορίες»

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού υπογράμμισε επίσης: «Το είχαμε δει και στις δύο δολοφονίες που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα, που δεν είχαν γίνει εντός αθλητικών χώρων, είχαν γίνει εκτός, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες οι οποίες λειτουργούν πολύ πολύ οργανωμένα, λειτουργούν ως συμμορίες».

«Το ερώτημα είναι ποιοι είναι αυτοί οι καθοδηγητές. Δεύτερον, πώς χρηματοδοτούνται αυτές οι ομάδες. Γιατί λέει (σσ ο 18χρονος) ότι τις φωτοβολίδες και όλα αυτά τα είχαν κάποιοι έξω από το γήπεδο και τους τα έδωσαν», είπε επίσης, μεταξύ άλλων.

Σε ερώτηση για τα μέτρα που αποφασίστηκαν μετά την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Δημήτρης Τσιόδρας ανέφερε ότι «δεν πέρασαν μήνες και άρα σημαίνει ότι θα πρέπει τα μέτρα τα οποία είχαν ανακοινωθεί τότε να δούμε κατά πόσο έχουν εφαρμοστεί, γιατί αλλού έχουν εφαρμοστεί, αλλού δεν έχουν εφαρμοστεί και δεύτερον φαίνεται ότι χρειάζονται και πρόσθετα μέτρα».

Όσο για το ποιοι εφαρμόζουν τα μέτρα είπε: «Είναι υπεύθυνες οι ΠΑΕ σε μεγάλο βαθμό προκειμένου να εφαρμοστούν. Από εκεί και πέρα βεβαίως υπάρχει η επιτήρηση της πολιτείας, ο ρόλος της αστυνομίας. Όλα αυτά λοιπόν είναι αλληλένδετα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA