Μενού
poreia fissa
Οι γονείς του Παύλου με τον Γιάννη Μάγγο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου, ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας (18/09) στο Κερατσίνι, η πορεία μνήμης για τα δέκα χρόνια από τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά.

poreia fissa
Η πορεία για τον Παύλο Φύσσα | Eurokinissi
poreia fissa
Η πορεία στο Κερατσίνι | Eurokinissi
poreia fissa
Οι γονείς του Παύλου με τον Γιάννη Μάγγο | Eurokinissi
poreia fissa
Με το κεντρικό πανό οι γονείς του Παύλου | Eurokinissi

 

Στην κεφαλή της πορείας και κρατώντας το κεντρικό πανό που έγραφε «Ούτε βήμα πίσω», βρίσκονται οι γονείς του δολοφονηθέντα μουσικού Μάγδα και Παναγιώτης Φύσσας και ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη, θύματος αστυνομικής βίας στο Βόλο.

Νωρίτερα στο σημείο έφτασε η μητέρα του αντιφασίστα μουσικού Μάγδα, λίγο πριν την έναρξη της πορείας στη μνήμη του Παύλου. Μόλις βρέθηκε στην οδό «Παύλου Φύσσα», όπως έχει μετονομαστεί η οδός Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, η Μάγδα Φύσσα φίλησε το μνημείο αφιερωμένο στο δολοφονημένο γιο της.

 
Ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη, απευθύνθηκε στους διαδηλωτές με μήνυμα ενάντια στην αστυνομική και ρατσιστική βία, ενώ βρέθηκε στο πλαί του πατέρα του αντιφασίστα μουσικού, κρατώντας πλακάτ «όχι στην αστυνομική βία».

«Είναι τα παιδιά μας, είναι τα παιδιά του ελληνικού λαού, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να δολοφονούν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά βρίσκουν μιμητές στην κοινωνία, οι οποίοι τολμούν με μία κλωτσιά να δολοφονούν ή να δίνουν χαριστικές βολές στους συμπολίτες τους.

Οφείλουμε να αντιδράσουμε, οφείλουμε να σηκώσουμε αναχώματα απέναντι σε αυτήν τη σαπίλα, οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας, οφείλουμε να είμαστε ψηλά κόντρα στον φασισμό, κόντρα στη ρατσιστική βία, κόντρα στην αστυνομική βίαΟύτε βήμα πίσω».

Διαβάστε τη συνέντευξη της Μάγδας Φύσσα στο Reader

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA