Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι γευστικά, είναι χαριτωμένα είναι το τέλειο παιχνίδι στην κουζίνα. Τα cake pops μπορεί να τα κάνει και ο πιο αρχάριος στην κουζίνα. Μία ματιά στην παρακάτω συνταγή θα σας πείσει.

Υλικά

  • 400 γρ. έτοιμο κέικ βανίλιας - είτε σπιτικό,  είτε αγορασμένο
  • 80 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • Μισό κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
  • 1 κ.σ. γάλα, πλήρες
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ. σοκολάτα λευκή κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε το κέικ σε ένα βαθύ μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Συνδέουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη.
  • Πλάθουμε μπαλάκια  σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  • Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 30-35 λεπτά περίπου μέχρι να σφίξουν.
  • Λιώνουμε τις σοκολάτες καθεμία ξεχωριστή είτε σε φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπεν μαρί (ΕΔΩ θα δείτε αναλυτικές οδηγίες για το λιώσιμο σοκολάτας)
  • Παίρνουμε ένα ξυλάκι για cakepop, το βουτάμε ελαφρώς στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια τοποθετούμε το cakepop.
  • Βουτάμε σε όποια σοκολάτα θέλουμε, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του cake pop. 
  • Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο ανάποδα και σερβίρουμε.

Μπορούμε να στολίσουμε επίσης με τρούφα, απλή ή χρωματιστή αλλά και με ξηρούς καρπούς και κάποια άλλα ζαχαρωτά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA