Μενού
  • Α-
  • Α+

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και σήμερα Μεγάλη Πέμπτη (29/4) τα μπλόκα της τροχαίας που έχουν στηθεί στους σταθμούς διοδίων σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο, ελέγχοντας αν οι οδηγοί έχουν τ' απαραίτητα έγγραφα για να μετακινηθούν εκτός νομού και θα εντείνονται ακόμα, αφού η κίνηση θ' αυξάνεται περισσότερο όσο πλησιάζουμε προς την «καρδιά» του Πάσχα, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού.

Για άλλη μέρα ήταν αρκετοί οδηγοί που δεν μπόρεσαν να περάσουν τους ελέγχους και αναγκάστηκαν να κάνουν αναστροφή και να γυρίσουν πίσω. Μόνο στα διόδια της Ελευσίνας τουλάχιστον 70 οδηγοί αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού 24ωρου 273 οδηγοί στα διόδια της Ελευσίνας και στα διόδια των Αφιδνών αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω. Το τελευταίο 24ωρο από τα διόδια της Ελευσίνας έχουν περάσει 16.400 οχήματα, ενώ από τα διόδια των Αφιδνών 18.809.

Οι αστυνομικοί που διενεργούν τους ελέγχους εκτός από τ’ απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης ελέγχουν και τα μηνύματα στο κινητό. Μάλιστα ελέγχουν με χρήση scanner online και τις βεβαιώσεις εργαζομένων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star, όσοι πολίτες επικαλέστηκαν ως λόγο μετακίνησης την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένο άτομο, χρησιμοποιώντας ακόμα και ταξί για ν’ «αποδράσουν» είδαν τα διόδια από μακριά.

Σημειώνεται ότι από σήμερα είναι ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις ενώ παραμένει - έως και την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων - η αποστολή SMS στο 13033 και μετά το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα. 

Αυστηροί έλεγχοι στο λιμάνι του Πειραιά

Παράλληλα μπλόκα στήνονται και σε λιμάνια και αεροδρόμια προκειμένου οι αρχές να μην επιτρέψουν σε κανέναν που δεν το δικαιούται να κάνει «Πάσχα στο χωριό».

Αυστηρούς ελέγχους διενεργεί το Λιμενικό και στo λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να σταματήσει όσους επιχειρούν να μεταβούν στα νησιά. Οι άνδρες του Λιμενικού δεν αφήνουν κανέναν να ταξιδέψει αν δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα.

«Έξοδος» με τον προαστιακό για να γλιτώσουν τον έλεγχο

Κόλπο για μετακινηθούν εκτός νομού και να κάνουν «Πάσχα στο χωριό», βρήκαν αρκετοί συμπολίτες μας, αφού μετακινήθηκαν με τον προαστιακό, εκμεταλλευόμενοι ότι δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι της αστυνομίας

Ρεπόρτερ της εκπομπής του Mega «Live News», ξεκίνησε από το σταθμό του προαστιακού της Νερατζιώτισσας στην Αθήνα, πλήρωσε το εισιτήριο του, επιβιβάστηκε και ταξίδεψε κανονικά για την Κόρινθο

Όπως διακρίνεται από τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα της εκπομπής φαίνεται ότι δεν ήταν ο μόνος που σκέφθηκε κάτι τέτοιο, αφού οι βαλίτσες στα βαγόνια δείχνουν ότι η «έξοδος» του Πάσχα γίνεται κανονικά και κυρίως μαζικά.

Επιπλέον ο μόνος έλεγχος που γίνεται καθώς είναι και ο μόνος που επιτρέπεται, δηλαδή από τους υπαλλήλους του ΟΣΕ για το αν έχει κάποιος  εισιτήριο.

Έτσι μπορεί κάποιος να φθάσει γρήγορα, άνετα και κυρίως χωρίς έλεγχο από την Αθήνα στην Χαλκίδα ή την Κόρινθο.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι απουσιάζουν πλήρως στους σταθμούς αφού είναι απίθανο να σταματήσει κάποιος το τρένο στη μέση του πουθενά για έλεγχο όπως γίνεται για παράδειγμα στα ΚΤΕΛ.

Από τη στιγμή που κάποιος θα μπει στο τρένο η «απόδραση» μάλλον μοιάζει εξασφαλισμένη. Παράλληλα ο συγκεκριμένος τρόπος φαίνεται ότι είναι αρκετά διαδεδομένος αφού στην Κόρινθο τα ταξί περιμένουν καθημερινά τους εκδρομείς.

https://www.megatv.com/embed/?p=2020347201
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA