Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Άρση lockdown: Πρόταση για επανεκκίνηση προπονήσεων σχολικού αθλητισμού και ακαδημιών

Η εισήγηση της κυβέρνησης στην επιτροπή των ειδικών για την επανεκκίνηση των προπονήσεων σχολικού αθλητισμού και ακαδημιών

Η επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων, μόνο σε επίπεδο προπονήσεων αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολώγων. Εκτός από το άνοιγμα των χώρων του πολιτισμού, για το οποίο αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα οι ειδικοί, η επιτροπή θα συζητήσει και την επανεκκίνηση των προπονήσεων σχολικού αθλητισμού και ακαδημιών. Η εισήγηση της κυβέρνησης είναι οι μαθητές να επιστρέψουν στις προπονήσεις στις 10 Μαΐου, ταυτόχρονα δηλαδή με την επιστροφή τους σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια.

Ειδικότερα, προτείνεται το άνοιγμα όσων αθλητικών δραστηριοτήτων δεν έχουν ανοίξει σε επίπεδο προπονήσεων, με πρώτη προτεραιότητα τα αθλήματα που μοριοδοτούνται στις πανελλήνιες εξετάσεις, δηλαδή στα πρωταθλήματα Εφήβων, Νεανίνδων, Παίδων, Κορασίδων και στις Ακαδημίες με τον ίδιο τρόπο που πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο. Οι μαθητές υποβάλλονται ούτως η άλλως σε self test, επομένως θεωρείται λογικό μέτρο η επιστροφή τους στις προπονήσεις.
 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Lockdown #Πανελλήνιες εξετάσεις