Μενού
  • Α-
  • Α+

Θέμα ωρών είναι σύμφωνα με πληροφορίες η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας της συζύγου του πρόσφατα δολοφονημένου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο. Η αστυνομία είναι πολύ κοντά στα ίχνη των δραστών της δολοφονίας της συζύγου του Κορφιάτη, της 37χρονης Χριστίνας, που συντελέστηκε πέρυσι τον Ιούνιο, σύμφωνα με το MEGA. Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία της γυναίκας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 

Η ταυτοποίηση των δύο προσώπων ήρθε μετά από ανάλυση τηλεφωνικών κλήσεων καθώς επίσης και του σκάφους που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι για τη διαφυγή τους. Κομβικό ρόλο στον εντοπισμό των δραστών έπαιξαν και οι πληροφορίες που είχε δώσει ο Ντίμης Κορφιάτης.  Επόμενος στόχος των αστυνομικών είναι η εξιχνίαση της δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη και να διαπιστωθεί αν πίσω από αυτή είναι οι ίδιοι ηθικοί αυτουργοί με αυτούς που σκότωσαν τη σύζυγό του. 

Yπενθυμίζεται πως ο Ντίμης Κορφιάτης και η σύζυγός του επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα στην περιοχή Λιθακιά της Ζακύνθου, όταν τους πλησίασαν δύο άνδρες που είχαν μεταμφιεστεί σε αστυνομικούς και τους πυροβόλησαν

Ψάχνουν τους εκτελεστές του Κορφιάτη σε κάμερες ασφαλείας

Τα δύο καλάσνικοφ καθώς και το ΙΧ που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της αστυνομίας. 

Θεωρείται βέβαιο ότι εκτός από τα δύο άτομα που ήταν στο σημείο της επίθεσης, συμμετείχε και υποστηρικτική ομάδα. Οι αστυνομικοί θέλουν να διαπιστώσουν αν τα όπλα είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και ποια είναι η διαδρομή που είχε κάνει το ΙΧ, μάρκας Fiat Panta με τα φιμέ τζάμια, το οποίο οι δράστες έκαψαν για να εξαφανίσουν το γενετικό υλικό

Μέχρι στιγμής τα στοιχεία που υπάρχουν είναι λίγα και μεγάλο ρόλο θα παίξουν αυτά που θα προκύψουν από την έρευνα που γίνεται στο υλικό που έχει συλλεχθεί από κάμερες ασφαλείας από τη διαδρομή των δραστών. Η κάμερα ασφαλείας του γραφείου δεν λειτουργούσε, η ΕΛ.ΑΣ. όμως έχει συλλέξει αρκετό υλικό από τις κάμερες των καταστημάτων και σπιτιών από την πόλη, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια ακριβώς ήταν η διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες. Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι δράστες φορούσαν μαύρες κουκούλες full face.

Στις έρευνες εκτός από τα έμπειρα στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. συμμετέχουν άτομα από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Υποδ/νσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών καθώς και δύο ΟΠΚΕ από την Κεφαλονιά και τον Πύργο Ηλείας.

«Γάζωσαν» με 19 σφαίρες τον 54χρονο – Το μοιραίο τραύμα που τον σκότωσε

 Ένα ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον που είχε το αποτέλεσμα της νεκροτομής για τη σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής στον επιχειρηματία αποκάλυψε χθες ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης που διεξήγαγε τη νεκροψία στη σορό του 54χρονου επιχειρηματία.

«Έφερε 19 τραύματα, τα πιο πολλά διαμπερήΈνα ήταν το άμεσα θανατηφόρο. Όμως αυτό το ένα είχε κάνει κακώσεις σε όλο το σώμα. Βρέθηκε μία βολίδα μέσα στο κρανίο. Είχε μπει στο κρανίο από τον σπονδυλικό σωλήνα, από τον θώρακα. Οι πιο πολλές σφαίρες βρήκαν το θύμα στην πλάτη. Αυτές οι βολές ήταν διαμπερείς, έμπαιναν και έβγαιναν από το σώμα. Αυτή που κόστισε τη ζωή ήταν μία που έμπαινε από την κοιλιά χαμηλά, τρύπησε το ήπαρ, τους πνεύμονες, την καρδιά, τους θωρακικούς σπονδύλους, μπήκε στον σπονδυλικό σωλήνα και από εκεί μπήκε στο κρανίο. Επιστημονικά και σαν εύρημα, είναι ενδιαφέρουσα η πορεία της συγκεκριμένης σφαίρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκότσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA