Μενού
kefalonia
Κεφαλονιά | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το πρόγραμμα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία του πληθυσμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον κάθε μέρα πραγματοποιούνται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί στη χώρα μας. Αυτή η εικόνα, βέβαια, δεν φαίνεται να ισχύει για πέντε νησιά της χώρας μας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, καθώς η ανταπόκριση του πληθυσμού στα εμβόλια κατά του κορονοϊού, δεν προχωρά γρήγορα.

Διαβάστε επίσης: Εμβόλιο: Πότε ανοίγουν οι πλατφόρμες για τους 30 - 44 – Πάνω από 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα

Συγκεκριμένα, τα πέντε νησιά που υστερούν στην κούρσα του εμβολιασμού, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, είναι:

  1. Ζάκυνθος
  2. Κεφαλλονιά
  3. Λέσβος
  4. Λήμνος
  5. Σάμος

Το Reader.gr ήρθε σε επικοινωνία με τους δημάρχους της Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Λέσβου και Αργοστολίου, προκειμένου να υπάρξει μία εικόνα της κατάστασης που επικρατεί εκεί και ποιοι είναι οι λόγοι που ο κόσμος δεν φαίνεται να μεταβαίνει στα εμβολιαστικά κέντρα. Σύμφωνα με όσα είπαν τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο εμβολιασμός στα νησιά τους προχωρά σε ικανοποιητικούς ρυθμούς και όλοι θεωρούν ότι θα φτάσουν το ποσοστό της συλλογικής ανοσίας που απαιτείται εντός χρονοδιαγράμματος. Ακόμα, θα εντείνουν τις προσπάθειες ενημέρωσης των δημοτών τους σχετικά με το εμβόλιο και έχουν δρομολογήσει ενέργειες που θα βοηθήσουν στο να πολλαπλασιαστούν οι εμβολιασμοί

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου: Το κλειστό γυμναστήριο γίνεται εμβολιαστικό κέντρο

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, μιλώντας στο Reader.gr ανέφερε: «Η υγειονομική κατάσταση του νησιού μέχρι στιγμής είναι πολύ καλή. Η εικόνα που μας μεταφέρεται είναι ότι οι εμβολιασμοί στο νησί προχωρούν και θα αυξηθούν. Σαν δήμος θα εντείνουμε τις προσπάθειες, ώστε να πολλαπλασιαστούν οι εμβολιασμένοι. Θα συμμετέχουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση με όλες μας τις δυνάμεις στο σχέδιο της πολιτείας "Γαλάζια Ελευθερία", που για μας ξεκινά στις αρχές Ιουνίου. Για το λόγο αυτό άμεσα οργανώνουμε ένα νέο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο που θα είναι στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας και έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα για μαζικούς εμβολιασμούς. Ακόμα θα εντείνουμε τις προσπάθειες ενημέρωσης, ώστε να καμφθούν οι τελευταίες επιφυλάξεις, οι οποίες μπορεί και να είναι κατανοητές σε μερικές περιπτώσεις».

Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου: Σχεδόν 30.000 δόσεις εμβολίων

Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, ο οποίος σημείωσε: «Ο δήμος κάθε μέρα βρίσκεται σε επαφή με τον κόσμο και τον ενημερώνει για το πρόγραμμα εμβολιασμού. Ό,τι ζητηθεί από εμάς, το παρέχουμε άμεσα. Δεν υπάρχουν πολλοί που να έχουν επιφυλάξεις και όλοι οι κάτοικοι θέλουν να εμβολιαστούν». Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο δήμος θα τα καταφέρει και μέχρι τον Ιούνιο θα έχει πιάσει το απαιτούμενο ποσοστό εμβολιασμένων. «Μέχρι στιγμής στο νησί έχουν γίνει περίπου 30.000 δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού», σημείωσε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου.

Νέα επικοινωνιακή προσπάθεια για την προώθηση των εμβολιασμών στην Κεφαλονιά 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος σε δήλωσή του στο Reader.gr σημείωσε πως το πρόγραμμα των εμβολιασμών συνεχίζεται κανονικά και ξεκινά μια νέα επικοινωνιακή προσπάθεια για να ενημερωθεί ο κόσμος και να επιτευχθεί ο στόχος «Γαλάζια Ελευθερία». «Προσπαθούμε να κάνουμε όλοι τα πάντα, έτσι ώστε μέσα σε 20 μέρες να έχουμε εμβολιαστεί όλοι. Επιφυλάξεις στον πληθυσμό δεν υπάρχουν πράγμα το οποίο ευνοεί ακόμα περισσότερο την ολοκλήρωση του προγράμματος» υπογράμμισε ο κ. Μιχαλάτος. Καταλήγοντας ο δήμαρχος Αργοστολίου τόνισε τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι στιγμής, όπως ο εμβολιασμός των γηροκομείων, θωρακίζουν τις ευάλωτες ομάδες του νησιού και βοηθούν στη συλλογική ανοσία κατά του κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμη: Δημήτρης Θάνος στο Reader: Η αλήθεια για την μετάλλαξη κορονοϊού που εμφανίστηκε στο κέντρο της Αθήνας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA