Μενού
  • Α-
  • Α+

Η 26χρονη Γαρυφαλλιά δεν είχε αρχικά τουλάχιστον, προορισμό την Φολέγανδρο μαζί με τη σύντροφό της που την δολοφόνησε, αλλά τη Σίφνο και βρισκόταν με παρέα, σύμφωνα με μαρτυρίες από το περιβάλλον της. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η Γαρυφαλλιά αναχώρησε μαζί με φίλες της και τους συντρόφους τους για καλοκαιρινές διακοπές, με προορισμό τη Σίφνο. Ωστόσο, κάτω από άγνωστες συνθήκες, η 26χρονη και ο 30χρονος αποβιβάστηκαν στη Φολέγανδρο. 

Την ξυλοκόπησε 

Ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας που πραγματοποίησε τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της Γαρυφαλλιάς θεωρεί δεδομένο πως η 26χρονη ξυλοκοπήθηκε και πλέον περιμένει τις φωτογραφίες από το σημείο όπου δολοφονήθηκε προκειμένου να κάνει σύγκριση με τα τραύματα και να διαπιστώσει αν ο 30χρονος την χτύπησε πρώτα με τα χέρια του ή αν την έριξε από τα βράχια και μετά τη χτύπησε. Ο κ. Μπογιόκας θεωρεί δεδομένο πως οι μώλωπες στα μάτια της Γαρυφαλλιάς ήταν από γροθιές

Όταν ο 30χρονος τράβηξε χειρόφρενο και έριξε το αυτοκίνητο στα βράχια, η Γαρυφαλλιά κατέβηκε και φώναζε «βοήθεια», ωστόσο δεν την άκουσε κανείς αφού το σημείο είναι απόμερο. Ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, επιχείρησε μέσα από τις καταθέσεις του να ρίξει όλη την ευθύνη στο θύμα: «Με είχε υποχείριό της. Με έπαιζε συνέχεια όλη την εβδομάδα. Με μείωνε. Αυτό με τσάντιζε πολύ. Μου μιλούσε υποτιμητικά και με τσάντισε πολύ. Μου έλεγε συνέχεια πήγαινε από εδώ, πήγαινε από εκεί. Φώναζε “βοήθεια, βοήθεια”. Ε, δεν είχα κάνει και κάτι για να φοβάται. Με μείωνε συνεχώς». 

Πάνε να τον βγάλουν... ασθενή 

Στον ισχυρισμό πως ο 30χρονος αντιμετωπίζει χρόνια ψυχικά προβλήματα επέμεινε ο δικηγόρος του, Γιάννης Βλάχος, υποστηρίζοντας πως η οικογένειά του... απορεί πως «ένα παιδί που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα και δεν ήταν βίαιο έφτασε σε αυτό το σημείο». «Είναι άλλο θέμα η κοινωνική παθογένεια που γεννάει η πατριαρχία και άλλο θέμα η ατομική ασθένεια» είπε ο κ. Βλάχος στο MEGA και σε ερώτηση για το αν ο 30χρονος είναι ασθενής απάντησε: «ναι, ναι, ναι». «Είναι διαγνωσμένη εδώ και πολλά χρόνια σοβαρή ψυχική ασθένεια για την οποία λάμβανε φαρμακευτική αγωγή και διέκοψε μόνος του διότι τον εμπόδιζε στο να εκτελέσει το επαγγελματικό του έργο που είναι προγραμματιστής», συμπλήρωσε και αποκάλυψε πως θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. 

«Καμία ψυχική νόσος»

Εριστική από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του δράστη ο συνήγορος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είπε ότι ο 30χρονος δεν ταλαιπωρείται από καμία ψυχική νόσο και προχώρησε στο έγκλημα όντας απόλυτα συνειδητοποιημένος. «Ο κατηγορούμενος λειτούργησε με απόλυτα συνειδητοποιημένο τρόπο», τόνισε μιλώντας στο OPEN ο εκπρόσωπος της οικογένειας της 26χρονης.

«Εχουμε έναν συνειδητοποιημένο δράστη, δεν μιλάμε για ακαταλόγιστο», σημείωσε ακόμα ο κ. Κούγιας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο συνήγορος του 30χρονου πατά πάνω σε ένα συγκεκριμένο άρθρο για να μην εκτίσει την ποινή του στην φυλακή, αλλά σε ψυχιατρείο». Παράλληλα, έκανε λόγο για «ακραία εριστική συμπεριφορά του δράστη από την πρώτη στιγμή», ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να μάθουμε «με ποιους επικοινώνησε στο διάστημα που ήταν εξαφανισμένος». Εξάλλου, ανέφερε πως «δεν μπορείς να λες ότι ο δράστης έχει το ακαταλόγιστο και να προκαλείς με αυτό τον τρόπο την οικογένεια της κοπέλας». Σημαντικό, επίσης, χαρακτήρισε ο κ. Κούγιας και τα ευρήματα που ιατροδικαστή, σύμφωνα με τα οποία όπως είπε «υπάρχουν μώλωπες που σημαίνει ότι έφαγε ξύλο το κορίτσι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA