Μενού
  • Α-
  • Α+

O 30χρονος καθ' ομολογίαν δράστης του εγκλήματος στη Φολέγανδρο με τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκε εσπευσμένα το βράδυ της Τρίτης, με τις πληροφορίες του Reader να αναφέρουν πως δεν είχε υπάρξει απόπειρα αυτοκτονίας.

Διαβάστε ακόμη: Φολέγανδρος: Οι Αρχές ερευνούν το χτύπημα στο κεφάλι της Γαρυφαλλιάς που δείχνει ξυλοδαρμό

Την ίδια στιγμή η πρόθεση των συνηγόρων του να ζητήσουν ψυχιατρική εξέταση κάνοντας λόγο για ψυχικές παθήσεις έφερε την αντίδραση του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου της οικογένειας της άτυχης Γαρυφαλλιάς. Μάλιστα με δήλωσή του αναφέρθηκε και σε αντίστοιχες κινήσεις που είχαν γίνει στην υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Ο γνωστός ποινικολόγος κάνει λόγο για «κωμικούς ισχυρισμούς» και σημειώνει πως: «Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως. Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία».

Πήρε εξιτήριο ο 30χρονος από το νοσοκομείο

Πηγές της ΕΛΑΣ ξεκαθάρισαν στο Reader πως «δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 30χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει, ούτε ότι έπαθε επιληπτική κρίση». Ο 30χρονος φέρεται σύμφωνα με τον συνήγορο του, Ιωάννη Βλάχο, να αντιμετωπίσει βαρύτατα ψυχολογικά προβλήματα για αυτό και κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του στο νοσοκομείο του νησιού. 

Διακομίστηκε εκεί γύρω στις 8:00 το βράδυ της Τρίτης, όταν ο φρουρός των κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου τον βρήκε πεσμένο στο έδαφος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA