Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά τα τελεσίγραφα στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Φαίδων Βόβολης αποκαλεί «ανόητο» τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας, ειρωνεύεται τον Αδωνι Γεωργιάδη, που νοσεί από κορονοϊό, κατηγορεί για «δοσιλογισμό» τους τραγουδιστές, που ετοιμάζουν προγράμματα μόνο για εμβολιασμένους, και απειλεί Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ότι θα παίζουν μπροστά σε άδειες εξέδρες! Ο λόγος για το διοργανωτή των συγκεντρώσεων των αντιεμβολιαστών, καρδιολόγο, Φαίδωνα Βόβολη, ο οποίος απειλεί τους πάντες προειδοποιώντας ότι παρά τις προσπάθειές του «να μην φέρουμε Έλληνα απέναντι σε Έλληνα» θα βγει ο κόσμος στους δρόμους όχι «απλά να κάνει διαδήλωση σαν τις κυρίες».

Διαβάστε ακόμη: Φαίδων Βόβολης: Ο γιατρός που καλεί τους αντιεμβολιαστές στο Σύνταγμα μιλά για βία στη Βουλή

Μετά την αναφορά του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους για «τσαρλατάνους γιατρούς», που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «Ελεύθεροι Ξανά» προχώρησε σε μια προσβλητική ανάρτηση: «Προς κάποιον γραμματέα στην Πολιτική Προστασία: ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ είναι όποιοι ΠΑΡΑΦΡΑΖΟΥΝ την Ιατρική! Τιμωρία και περιθωριοποίηση θα έχεις εσύ ανόητε...υπομονή». Σε ανάλογο ύφος και το σχόλιό του για τη νόσηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη: «Είχε εμβολιαστεί αυτός, που υποδύεται τον υπουργό. Πώς γίνεται να κολλάνε οι εμβολιασμένοι; Κάντε έναν έλεγχο στο Προεδρικό, που ήσαστε προχτές μην μας κολλήσετε!».

Ο Φαίδων Βόβολης μέσα από τα βίντεο, που αναρτά στο διαδίκτυο, απευθυνόμενος στο ακροατήριο των αντιεμβολιαστών και των αρνητών, δίνει διορία στην κυβέρνηση για να αποσύρει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών περιγράφοντας, σε αντίθετη περίπτωση, το ξέσπασμα περίπου μιας εμφύλιας σύγκρουσης. «Αναγκαζόμαστε να τελειώνουμε με τις συζητήσεις τις ήρεμες. Αναγκαζόμαστε να αυξήσουμε από σήμερα τη ρητορική και όχι μόνο. Θέλουν άλλα πράγματα. Θέλουν να συζητήσουν και να βγάλουν τον κόσμο στους δρόμους. Προσπαθήσαμε να μην γίνει. Προσπαθήσαμε να μην φέρουμε Έλληνα απέναντι σε Έλληνα. Κάπου εδώ τελειώνει αυτό Κυριάκο Μητσοτάκη. Νομίζω ότι θα πρέπει ή να παραιτηθείς γρήγορα ή να τα πάρεις πίσω γρηγορότερα. Ακούω τα ελικόπτερα ήδη να έρχονται για σένα. Θέλω να γνωρίζεις ότι αυτό που κάνεις στον ελληνικό λαό λέγεται βιασμός. Μαζί με τα τσιράκια τους υπουργούς σου πρέπει να αρχίσετε να τελειώνετε και μαζί με τους δημοσιογράφους που έχεις βάλει εκεί πρέπει να τελειώνετε όλοι μαζί. Νομίζω ότι κάπου εδώ έφτασε ο κόμπος στο χτένι». Στη συνέχεια, στο στόχαστρο του Φαίδωνα Βόβολη μπαίνουν καλλιτέχνες αλλά και οι ποδοσφαιρικές ομάδες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού απειλώντας τες ότι θα παίζουν σε άδεια γήπεδα λόγω της στάσης των ΠΑΕ τους στο θέμα των εμβολιασμών!

Πρώτο απόσπασμα (05:10-07:25) - Δεύτερο απόσπασμα (10:12 μέχρι τέλος)

«Προσπάθησα να κρατήσω ενωμένο τον λαό και θα το προσπαθήσω μέχρι τέλους. Θέλω να πω όμως το εξής. Ο ελληνικός λαός ναι μεν είναι ενωμένος και απέναντι είναι αυτοί της νέας τάξης πραγμάτων, ωστόσο θα κατηγορηθεί και όποιος εκ των Ελλήνων συμπράξει μαζί τους. Είναι σαν να είμαστε σε πόλεμο, σαν να είμαστε στην Κατοχή και κάποιοι να πήγαν με τους κατακτητές, με τους απέναντι. Κάποιοι τραγουδιστές με την φράτζα που πέφτει κάτω, που βγάζουν βιντεάκια όλο χαρά να πούνε ότι ξεκινούν μεθαύριο και θα θέλουν μόνο εμβολιασμένους θα βρεθούν απέναντί μας. Οχι μόνο αυτοί αλλά και οι ποδοσφαιρικές ομάδες». Πιο συγκεκριμένα: «Γνωστές ποδοσφαιρικές ομάδες. Ο κόσμος ξέρουμε πολύ καλά πόσο τις αγαπά. Είμαστε με τον κόσμο. Θέλουν να αποκλείσουν και να διχάσουν τον κόσμο. Εμείς είμαστε με τον κόσμο και όχι με τις ΠΑΕ και τους εργοδότες τους. Φυσικά, και φανταζόμασταν ότι ο Αλαφούζος, ο ΣΚΑΪ δηλαδή που έχει τον Παναθηναϊκό, ο Μαρινάκης, Mega-Ολυμπιακός, θα έπαιρναν το μέρος της κυβέρνησης.

Το έχουν πάρει από την αρχή. Ο κόσμος όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτούς. Όσο και αν αγαπάει την ομάδα τους θα πρέπει να απέχει από αυτό το παρασκήνιο, να απέχει από αυτό το θέατρο του παραλόγου. Δεν θα μπορέσουμε πλέον να συζητήσουμε σε τέτοια βάση. Θέλουν άδεια γήπεδα; θα είναι άδεια. Θέλουν άδεια μαγαζιά; Θα είναι άδεια. Μέχρι να κερδίσουμε οριστικά θα παίξουμε έτσι. Εάν υπήρχε μία πιθανότητα να κάνουμε κάτι από όλα αυτά, μία πιθανότητα να παίξουμε με τα σκευάσματά τους δεν υπάρχει πλέον καμία...».

Σε αυτό πλαίσιο, ο Φαίδων Βόβολης προαναγγέλλει κινητοποιήσεις, εξελίξεις και ελικόπτερα. «Θέλω να ξέρετε ότι πλέον δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τον κόσμο από το να βγει στο δρόμο. Και δεν θα βγει στο δρόμο έτσι απλά να κάνει διαδήλωση σαν τις κυρίες. Θα βγει στον δρόμο για να ρίξει όλο αυτό το καθεστώς. Μέχρι Τετάρτη βράδυ. Θέλετε να κάνετε πράγματα από τις 15 Ιουλίου να διαχωρίσετε τους Έλληνες. Οι Έλληνες είναι ένας λαός που έχουν ματώσει για την ελευθερία τους. Εσείς δεν μπορείτε να την αποτρέψετε. Τετάρτη βράδυ είναι το ραντεβού. Κάντε ό,τι μπορείτε όπως έγινε στην Κύπρο. Πάρτε τα όλα πίσω. Είναι η τελευταία διορία. Πέμπτη βγαίνω και μιλώ στον ελληνικό λαό. Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουμε εξελίξεις. Πριν τις 15 Ιουλίου. Κυριάκο Μητσοτάκη ακούω τα ελικόπτερα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA