Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, σύμφωνα με το σκεπτικό της προφυλάκισης, είναι ιδιαίτερα σκληρός και επικίνδυνος για νέα αδικήματα και γι' αυτό ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Ετσι, ο Πέτρος Φιλιππίδης οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στις φυλακές Τρίπολης μετά την προφυλάκισή του για βιασμό και απόπειρα βιασμού

Διαβάστε ακόμηΠέτρος Φιλιππίδης: «Η δικαιοσύνη είναι τετράγωνη», λέει ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Μετά την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, ανέφερε ότι λαμβάνει ευχαριστήρια τηλεφωνήματα από κορίτσια, αλλά όπως είπε, το ευχαριστώ πηγαίνει σε όλες εκείνες που είχαν το σθένος να βγουν μπροστά και να μιλήσουν για τα τραύματά τους. «Από χθες το απόγευμα δέχομαι τα τηλεφωνήματα των κοριτσιών, όλων των κοριτσιών, που κλαίγοντας ευχαριστούν και λένε ότι μας χρωστάνε. Τίποτα δεν χρωστάτε. Τίποτα δεν ήταν αυτό που ζήσαμε εμείς τους τελευταίους μήνες μπροστά στον δικό σας εφιάλτη, τη δική σας υπέρβαση. Εμείς όλοι σας ευχαριστούμε. Για το κουράγιο, την εμπιστοσύνη, τα δάκρυα χαράς. Σας αγαπάμε πολύ και σας ευχαριστούμε. Μέχρι το τέλος».

Πασχάλης Τσαρούχας: «Δεν έχουν ανοίξει όλα τα στόματα»

Ο Πασχάλης Τσαρούχας τόνισε πως αναμένεται τον Σεπτέμβρη να κλείσουν άλλες δύο υποθέσεις, ωστόσο δεν έχουν ανοίξει όλα τα στόματα. «Δεν υπάρχει τέλος και αρχή. Εμείς σαν Πειθαρχικό λειτουργήσαμε με βάση τον εσωτερικό κανονισμό. Η υπόθεση του Φιλιππίδη τελείωσε πριν ενάμισι μήνα, όπου αποφασίσαμε την παραπομπή του για οριστική διαγραφή από την Γενική Συνέλευση», είπε και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή στο Σωματείο δεν υπάρχουν άλλες καταγγελίες. Την αρχή του Σεπτέμβρη κλείνουν άλλες δύο υποθέσεις. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν έχουν ανοίξει τα στόματα. Είναι συντριπτικός ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πράγματα, τα οποία τα κρατάνε κρυφά, επειδή υπάρχει φόβος.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να χρησιμοποίησε τα θέατρα στα οποία εργαζόταν για να προβεί, όπως καταγγέλλεται, σε ασελγείς πράξεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA