Μενού
  • Α-
  • Α+

Κάτοικος της Ιπποκρατείου Πολιτείας τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τη φωτιά. Ο άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών διακομίστηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Αττική: Καίγονται σπίτια σε Κρυονέρι, Αφίδνες - Εκκένωση σε Λίμνη Μαραθώνα και Καλέτζι από το 112

Το μεσημέρι της Παρασκευής κάτοικοι των οικισμών Πευκόφυτο, Ποντίων, Αγίου Στεφάνου έλαβαν μήνυμα να εκκενώσουν προς Λεωφόρο Θησέως. Την ίδια στιγμή καίγονται σπίτια στο Κρυονέρι ενώ υπήρχαν και πληροφορίες για εγκλωβισμένο. 

Πολύ δύσκολη κατάσταση στις Αφίδνες 

Ιδια κατάσταση επικρατεί και στις Αφίδνες, όπου η φωτιά έχει εισβάλει από χθες στον οικιστικό ιστό κι έχει κάψει σπίτια κι επιχειρήσεις, όπως και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Τα μέτωπα πλέον είναι περισσότερα από πέντε κι εδώ και λίγη ώρα η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό στο ύψος των Αφιδνών και κατευθύνεται προς το Πολυδένδρι. Στο συγκεκριμένο μέτωπο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά κατευθύνεται προς Πολυδένδρι και Καπανδρίτι αλλά και προς Μαλακάσα και Λίμνη Μαραθώνα. Γι αυτόν τον λόγο αυτό εστάλησαν μηνύματα από το 112 για εκκένωση του Καπανδριτίου, του Πολυδενδρίου, της Μαλακάσας και του οικισμού Σφενδάλη, ενώ τη νύχτα εκκενώθηκε ο Βόθωνας προς τη Λίμνη Μαραθώνα και οι οικισμοί Ποντίων και Πευκόφυτο του Αγίου Στεφάνου. Λίγο μετά τις 11:30 σημειώθηκαν ισχυρότατες εκρήξεις στις Αφίδνες σε επιχείρηση αλουμινίου, στον παράδρομο της εθνικής οδού στο ύψος των διοδίων. Η κατάσταση στο σημείο είναι άκρως επικίνδυνη και σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν απομακρυνθεί και οι πυροσβέστες λόγω κινδύνου από τις εκρήξεις οι οποίες σημειώνονται.

Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί  Μαλακάσα, Σφενδάλη, Πολυδένδρι και Καπανδρίτι. Το μήνυμα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που εστάλη στους κατοίκους των περιοχών μέσω του 112: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαλακάσα, Σφενδάλη, Πολυδένδρι και Καπανδρίτι, εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα - Νέα Μάκρη από Επαρχ. Οσό Μαραθώνος - Καπανδριτίου. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA