Μενού
  • Α-
  • Α+

Σωρεία αδικημάτων και παραπτωμάτων τονίζει ότι επισύρει η δημοσιοποίηση των ονομάτων των νηπίων από την ιστοσελίδα meaculpa.gr και την αναδημοσίευση από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, η Ένωση δικηγόρων «Νομικά Θέματα - Συνεπιμέλεια», ζητώντας παράλληλα, την παρέμβαση των δικαστικών αρχών. «Η δημοσιοποίηση των ονομάτων των νηπίων, του σχολείου που φοιτούν και πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή τους, συνιστά απαγορευμένη επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ανηλίκων κάτω των 16 ετών» τονίζει η ένωση δικηγόρων ζητώντας να παρέμβουν μεταξύ άλλων η εισαγγελία και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.\

Διαβάστε ακόμη:  Λατινοπούλου για δημοσίευση λίστας νηπίων από Μπογδάνο: «Είναι γεγονός, έρχεται μαύρο μέλλον»

Παράλληλα, η Ένωση τονίζει ότι η δημοσιοποίηση «στοχοποιεί τα παιδιά με αλλοδαπή καταγωγή και βάλλει κατά του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση» κάνοντας λόγο για «πολιτικές, νομικές, διοικητικές και ηθικές ευθύνες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης δικηγόρων «Νομικά Θέματα - Συνεπιμέλεια»:

«Η δημοσίευση των ονομάτων των νηπίων που φαίνεται να έλαβε χώρα από τον δημοσιογραφικό ιστότοπο meaculpa.gr και η αναδημοσίευση του από τον Βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισύρει σωρεία αδικημάτων και παραπτωμάτων. Η δημοσιοποίηση των ονομάτων των νηπίων, του σχολείου που φοιτούν και πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή τους, συνιστά απαγορευμένη επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ανηλίκων κάτω των 16 ετών.

Περαιτέρω, στοχοποιεί τα παιδιά με αλλοδαπή καταγωγή και βάλλει κατά του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση.  Οι ευθύνες είναι πολιτικές, νομικές, διοικητικές  και ηθικές.

Η διάδοση του μίσους και η πρόκληση σε αδίκημα με ρατσιστικό κίνητρο είναι πρόδηλη στις δημόσιες τοποθετήσεις του εν λόγω βουλευτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στις δημοσιεύσεις του ιστοτόπου. Υπενθυμίζουμε ότι τυχόν χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα τέτοιων ιστοτόπων ενισχύει τις παράνομες αυτές πράξεις.

Απαιτούμε να παρέμβουν αυτεπάγγελτα όλοι οι αρμόδιοι φορείς και συγκεκριμένα το κόμμα της ΝΔ, η Βουλή, η εισαγγελία, η ΑΠΔΠΧ και το υπουργείο Παιδείας έκαστος κατά το βαθμό και το μέτρο της αρμοδιότητας και της νόμιμου εξουσίας του.

Υποβάθμιση του περιστατικού ή τυχόν συγκάλυψη του, αυτονήτως συνιστά συμμετοχή σε όλες τις ανωτέρω ευθύνες και προδήλως προάγει ρατσιστικά πρότυπα, υποθάλπει ρατσιστικά ένστικτα και παρέχει στήριξη συμπεριφορές φανατισμού και μισαλλοδοξία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA