Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Rocket: Η εταιρεία προσλαμβάνει 500 διανομείς με συμβάσεις αορίστου χρόνου

Η Rocket, μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για την απόφαση της Efood, προχωρά σε συμβάσεις εργασίας μισθωτής εργασίας αορίστου χρόνου με τους νέους διανομείς της από αυτήν κιόλας την εβδομάδα

Διανομείς (Πηγή: Eurokinissi)
Διανομείς (Πηγή: Eurokinissi)

Μοτοπορεία με τελικό προορισμό τα γραφεία της Efood στο Νέο Ηράκλειο έκαναν τα σωματεία των διανομέων, στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας που είχαν προκηρύξει για σήμερα από τις 12:00 μέχρι τις 16:00. Μετά τις αντιδράσεις για την απόφαση της Efood να μην ανανεωθούν οι τρίμηνες συμβάσεις εργασίας 115 διανομέων και τους πρότεινε να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες, αν το θέλουν.

Η Rocket, μια υπηρεσία online παραγγελίας και διανομή φαγητού, μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για την απόφαση της Efood, έκανε γνωστό ότι προχωρά σε συμβάσεις εργασίας μισθωτής εργασίας αορίστου χρόνου με τους νέους διανομείς της από αυτήν κιόλας την εβδομάδα. Η Rocket σκοπεύει να αυξήσει τοπικά το εργατικό της δυναμικό και τον στόλο της, έχοντας ως στόχο να ανοίξει έως και 500 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2021. Οπως αναφέρει η Rocket σε ανακοίνωσή της, μετά το επιτυχημένο της λανσάρισμα σε Ουκρανία, Ολλανδία, Κύπρο και Γαλλία, από τον Ιούλιο του 2021 που εμφανίστηκε στην ελληνική αγορά μέχρι σήμερα, είδε τις παραγγελίες της να διπλασιάζονται σε δύο μήνες και την δημοφιλία της να αυξάνεται ραγδαία, καθώς η υπηρεσία γίνεται διαθέσιμη σε ολοένα και περισσότερες περιοχές και προάστια της Αθήνας.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, σχολίασε το άνοιγμα των νέων θέσεων εργασίας, τονίζοντας: «Ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για τις συνεργατικές πλατφόρμες, μόλις χθες μια διεθνής αλυσίδα διανομής φαγητού, που το καλοκαίρι ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα δημιουργήσει στην πατρίδα μας μέχρι 500 νέες θέσεις εργασίας!

Η είδηση είναι σημαντική για δύο λόγους: Πρώτον, διότι έρχεται σε συνέχεια άλλων επενδύσεων που δημιουργούν νέες δουλειές και έχουν συντελέσει στην αποκλιμάκωση της ανεργίας από 17% το 2019 σε 14% φέτος. Δεύτερον, διότι η συγκεκριμένη επένδυση αφορά αποκλειστικά σε θέσεις μισθωτής εργασίας που δήθεν, κατά τη μυθολογία των ημερών, σχεδόν εμπόδιζε ο πρόσφατος Εργασιακός Νόμος για τις πλατφόρμες.

Πού είναι λοιπόν τα εμπόδια; Πού είναι τα «τεκμήρια» και οι άλλες σαπουνόφουσκες εναντίον των εργαζομένων; Η αλήθεια είναι ότι η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα εκδικούνται σκληρά και νωρίτερα απ’ όσο θα φανταζόταν κανείς τους πολιτικούς μυθοπλάστες.

Η Ελλάδα προχωρεί μπροστά με νέες επενδύσεις και νέες δουλειές. Και οι εργαζόμενοι -ιδιαίτερα των ντελίβερι- έχουν ένα νόμο να τους προστατεύει περισσότερο από τους προηγούμενους, τους δίνει νέα δικαιώματα και τους στηρίζει πιο αποτελεσματικά απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι μυθοπλάστες φυσικά μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με τους μύθους τους!».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#efood #Rocket #διανομέας #εργαζόμενοι #Κωστής Χατζηδάκης

Best of Internet