Μενού
  • Α-
  • Α+

Η έλευση της μετάλλαξης Ομικρον στην Ελλάδα φέρνει αλλαγές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και την επιχείρηση «Ελευθερία», μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για το κλείσιμο ραντεβού σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών. Οι ειδικοί εξετάζουν την χορήγηση 4ης δόσης σε συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού και την χορήγηση 2ης δόσης σε όσους έχουν πιστοποιητικά νόσησης, προκειμένου να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Οι παρενέργειες των εμβολίων στα παιδιά 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει τη χορήγηση 4ης δόσης του εμβολίου σε ανοσοκατασταλμένους, 6 μήνες μετά τη χορήγηση της 3ης δόσης. Ταυτόχρονα, εξετάζεται η χορήγηση 2ης δόσης σε όσους έχουν νοσήσει προκειμένου να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι και όχι μία, όπως ισχύει σήμερα. 

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών, από τις 3 Ιανουαρίου 2022, όταν γίνει παραλαβή μεγάλης παρτίδας με εμβόλια, αναμένεται να ανοίξουν περισσότερα ραντεβού. Ταυτόχρονα, η αύξηση του αριθμού των πολιτών φέρνει και αλλαγές στα εμβολιαστικά κέντρα. Συγκεκριμένα, από τις 15 Δεκεμβρίου ανοίγει το Εμβολιαστικό Κέντρο Γλυφάδας και από τις 18 Δεκεμβρίου θα διπλασιαστεί η δυναμικότητα στο Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου. 

Εμβολιασμός παιδιών: Πάνω από 20.000 ραντεβού 

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε πως από το πρωί της Παρασκευής (10/12) όταν και άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 5 - 11 ετών κλείστηκαν πάνω από 20.000 ραντεβού. Όπως ανάφερε όσοι ιδιώτες παιδίατροι θέλουν να ενταχθούν στους εμβολιασμούς πρέπει να προμηθευτούν εμβόλια και σχετικά με τα νοσοκομεία είπε ότι προστέθηκαν το Αττικό και το Τζάνειο. Δεν μπορούν να εμβολιάζονται μαζί με παιδιά 5-11 ετών ενήλικοι, αλλά τις προσεχείς εβδομάδες αυτό θα ισχύει για την ομάδα από 12- 18 ετών. ‘Εχουν νοσήσει 60.000 παιδιά από αρχή της πανδημίας, πρόσθεσε.

«Κάθε Δευτέρα παραλαμβάνουμε ποσότητα εμβολίων και μετά απελευθερώνονται ραντεβού», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι μέχρι χθές βράδυ υπήρχαν διαθέσιμα ραντεβού και έπονται νέα από 4-5 Ιανουαρίου. Συνολικά η εβδομάδα που ολοκληρώνεται ήταν η καλύτερη από την αρχή των εμβολιασμών, καθώς υπήρξε ημερήσιο ρεκόρ των 120.000 και ρυθμός 110.000 εμβολιασμών ημερησίως

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA