Μενού
  • Α-
  • Α+

Μυστήριο παραμένει μέχρι τώρα γιατί έγινε η έκρηξη στη Συγγρού. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Reader, από τις έρευνες που διεξήχθησαν στο διαμέρισμα που βρίσκεται επί της λεωφόρου Συγγρού 3, όπου έγινε η έκρηξη, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, δεν εντοπίστηκαν φιάλες υγραερίου εκτός και αν αυτές καταστράφηκαν από την έκρηξη

Διαβάστε ακόμη: Εκρηξη στη Συγγρού: Η συγκλονιστική φωτογραφία που ανέβασε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στο Instagram

Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι υπήρχε εγκατάσταση για φυσικό αέριο στο κτίριο αλλά δεν είχε γίνει η σύνδεσή της ακόμη. Σε κάθε περίπτωση, από τις έρευνες εντοπίστηκε στο διαμέρισμα του 78χρονου ένα μικρό οπλοστάσιο: Βρέθηκαν ένα σκουριασμένο περίστροφο, ένα αεροβόλο και μία καραμπίνα (κάηκε λόγω της έκρηξης) που είχε λήξει η άδειά της και 1.400 σφαίρες. Ο 78χρονος στην κατάθεση που έδωσε, απάντησε στις Αρχές ότι ήταν σε σκοπευτικό σύλλογο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τις πρώτες του κουβέντες στην αστυνομία είπε ότι το μόνο που θυμάται είναι ότι ξύπνησε από μια έντονη μυρωδιά και στη συνέχεια πάτησε το διακόπτη για το φως και έγινε η έκρηξη. Ο 78χρονος έμενε στον ημιώροφο του κτηρίου όπου έγινε η έκρηξη και ήταν ουσιαστικά ο μόνος ένοικος του κτηρίου καθώς το υπόλοιπο στεγάζει γραφεία τα οποία είναι ακόμη υπό διαμόρφωση. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε γειτονικά κτήρια και έσπασαν τζάμια σε απόσταση 200 μέτρων.

Εκρηξη στη Συγγρού: Τι κατέθεσε ο 78χρονος τραυματίας 

Ο εγκαυματίας, στην πρώτη του κατάθεση στις Αρχές, ύστερα από την έκρηξη που έγινε στις 6:45 το πρωί της Τετάρτης στο κτήριο που εδράζεται στη λεωφόρο Συγγρού 3, κατέθεσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για το συμβάν που δόνησε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε παρακείμενα κτήρια σε απόσταση μεγαλύτερη των 150 μέτρων κι έγινε αισθητή πολλά χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρό της.

Ο 78χρονος, ο οποίος διατηρούσε κατάστημα βιολογικών ειδών κι ενίοτε διανυκτέρευε στο ημιώροφο του κτηρίου, είπε στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής, ότι υπήρχε μία μυρωδιά αερίου κατά την προηγούμενη ημέρα, αλλά δεν έδωσε σημασία. Το πρωί, πήγε να ανάψει το φως κι έγινε το «μπαμ», όπως είπε χαρακτηριστικά ο εγκαυματίας.

Ο 78χρονος θα δώσει και νέα κατάθεση στις Αρχές για να διαπιστωθεί τελικά τι προκάλεσε την έκρηξη στη Συγγρού

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA