Μενού
  • Α-
  • Α+

«Εχω το πιστόλι μες στ' αμάξι, γύρω μόνο μπάτσοι, ίδιος, τίποτα δεν έχω αλλάξει, πάω στην Gucci με τα Nike»...  Ο επίμαχος στίχος από γνωστό τραγούδι Ελληνα τράπερ δείχνει αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με τους μουσικούς του εν λόγω είδους στη χώρα μας. Καυγάδες, ξυλοδαρμοί, οπλοκατοχή είναι μόνο λίγα από τα πλημμελήματα για τα οποία έχουν συλληφθεί. Και μπορεί η μουσική τους να κάνει... πάταγο στη νέα γενιά, όμως η ζωή τους -κάποιες φορές- δεν συνοδεύεται από νομιμότητα

Διαβάστε ακόμη: Περιστέρι: Φυλάκιση 10 μηνών στον τράπερ για παράνομη οπλοκατοχή - Τι ισχυρίστηκε στο αυτόφωρο

Τελευταίο παράδειγμα η σύλληψη 22χρονου Ελληνα τράπερ για παράνομη οπλοκατοχή. Ο 22χρονος, ο οποίος γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σε YouTube και TikTok έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, όταν σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο το βράδυ της Τρίτης (31/5) στο Μπουρνάζι βρέθηκε να κατέχει ένα όπλο τύπου Glock, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του Reader είχε γεμάτο τον γεμιστήρα και ήταν οπλισμένο, καθώς και ένα στιλέτο. Ο 22χρονος τράπερ ισχυρίστηκε ότι το όπλο που έφερε ήταν για τα γυρίσματα βιντεοκλίπ, ωστόσο οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τους αστυνομικούς και συνελήφθη. Το πρωί της Τετάρτης (1/6) οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και του ασκήθηκε ποινική για οπλοκατοχή και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές. Τελικά, ο 22χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών και χρηματική ποινή, για το αδίκημα της οπλοκατοχής.

Χειροπέδες σε διάσημο ράπερ για κατοχή ναρκωτικών - Συνελήφθη στα διόδια της Εθνικής Οδού

Στα μέσα Μαΐου ένας ακόμη τράπερ απασχόλησε τις Αρχές, όταν το βράδυ της Πέμπτης (12/5) συνελήφθη από αστυνομικούς της Β' ΟΠΚΕ στα διόδια της Θήβας, στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης για κατοχή ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το eviathema.gr, οι αστυνομικοί αξιοποίησαν σχετικές πληροφορίες και ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ράπερ. Αμεσα ξεκίνησε έλεγχος στο όχημα και πολύ γρήγορα εντοπίστηκε ποσότητα χασίς. Ο ράπερ -που επέστρεφε από live σε γνωστό club της Λάρισας- και άλλα τρία άτομα που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο συνελήφθησαν και πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως για τον δημοφιλή μουσικό υπάρχει σε ισχύ καταδικαστική υπόθεση για αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε πριν από 6 μήνες, για το οποίο του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 28 μηνών με τριετή αναστολή.

Στη Δικαιοσύνη η κόντρα Light - Lamanif

Η κόντρα Light και Lamanif έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, μετά τη διαρροή ροζ βίντεο που δείχνει τον νεαρό τράπερ με την 30χρονη, με την οποία διατηρούσε σχέση. Ο Light ισχυρίζεται πως ο Lamanif ήταν αυτός που τον απειλούσε και υποστηρίζει πως η 30χρονη έστειλε το βίντεο με τις προσωπικές τους στιγμές. Η 30χρονη, από την άλλη, τα... ρίχνει στον Light, λέγοντας ότι ήταν εκείνος που διέρρευσε το βίντεό της με τον Lamanif.

Μάλιστα, ο Light χαρακτηρίζει ως «παντελώς αβάσιμες» τις κατηγορίες σε βάρος του για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων και απορρήτου, σημειώνοντας πως ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. «Αγνοώ με ποια συλλογιστική και με ποια στοιχεία οδηγήθηκε στην πεποίθηση ότι εγώ ήμουν αυτός που διέρρευσε το βίντεο», φέρεται να υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στις έγγραφες εξηγήσεις του ο Light, σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews. «Δεν είχα καμία σχέση με την καταγραφή του βίντεο, την αποθήκευσή του ή την παράνομη ανάρτησή του» φέρεται να ισχυρίστηκε ο Light.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την 30χρονη πως εκείνη διέρρευσε το βίντεο, λέγοντας πως η ίδια τον ενημέρωσε για την ύπαρξή του. «Με δική της πρωτοβουλία μού παρέδωσε το βίντεο, στο οποίο η ίδια συμμετείχε, γύρισαν από κοινού με τον Μανιφάβα (σ.σ.: Lamanif). Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο Light, η 30χρονη «αποθήκευσε το βίντεο στον σκληρό της δίσκο και διέρρευσε», εκτιμώντας πως η γυναίκα προέβη σε αυτή την κίνηση «λόγω της απογοήτευσής της για την απόσταση που είχε πάρει ο Μανιφάβας από αυτήν». «Την πίεσα να έρθει να μου πει κάτι για το οποίο δεν θα μπορούσα να γνωρίζω; Την πίεσα να μου δώσει το εν λόγω υλικό, όταν η ίδια επιλέγει σε ιδιωτική μας συνομιλία να το χαρακτηρίσει ως “φιλέτο”;» διερωτήθηκε.

Light: Απειλούσε ότι θα με μαχαιρώσει ο Lamanif

Ο Light υποστήριξε ακόμη ότι ο Lamanif τον είχε απειλήσει στο παρελθόν. «Αναρτούσε ότι θα με βρει με μπράβους και ότι θα με μαχαιρώσει. “Το μαχαίρι δεν συγχωρεί”, όπως δημοσίως διατεινόταν εναντίον μου, μην διστάζοντας να αναφέρει επανειλημμένα ότι με αυτό θα με μαχαίρωνε», φέρεται να υποστήριξε μέσα από τις έγγραφες εξηγήσεις του, σύμφωνα με δημοσίευμα της RealNews.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η κόντρα με τον Lamanif ξεκίνησε όταν έληξε η επαγγελματική τους συνεργασία, σημειώνοντας πως τον είχε ορίσει δοκιμαστικά «συνεργάτη» του για λιγότερο από τέσσερις μήνες. Ωστόσο, όπως ανέφερε υπήρξε αντίδραση από πλευράς του Lamanif, με αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμού του Light, να τους διευρύνει τα καθήκοντά του. Η συνεργασία του Light με τον Lamanif διακόπηκε, όταν ο δεύτερος - σύμφωνα με τον πρώτο - έφτασε να του ζητήσει τριπλάσιο ποσό από αυτό που είχαν συμφωνήσει.

Light: Ποινική δίωξη για οπλοκατοχή, οπλοφορία και ναρκωτικά στον τράπερ

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοφορία και παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών ασκήθηκε στον τράπερ Light και τον μανατζέρ του που είχαν συλληφθεί τα ξημερώματα της 28ης Δεκεμβρίου 2021. Στον τράπερ ασκήθηκε δίωξη και για διακεκριμενη οπλοφορια εντος κεντρου διασκεδασης που αφορά στα 3 όπλα με τα οποία απεικονιζόταν στο Instagram. 

Ο Light έχει απασχολήσει τα Μέσα και για την κόντρα του με τον Snik. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή «το Πρωινό», μίλησε για τη σύλληψή του, κάνοντας για πρώτη φορά, δημόσια αναφορά στο περιστατικό. Η αναφορά του έγινε με χιουμοριστικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, ο τράπερ είπε με χιούμορ: «Εγώ ήμουν αυτός με τα όπλα! Εγώ ήμουν αυτός ρε, σταμάτα», είπε για τη σύλληψή του γελώντας και συνέχισε: «Ήταν μια άτυχη στιγμή. Τώρα η δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Έχουμε δικαστήριο με αυτό, έχουμε και κάτι άλλα θεματάκια. Συγγνώμη από ποιον να ζητήσω; Δεν έκανα κάτι για να ζητήσω συγγνώμη. Ήταν μια άτυχη στιγμή. Αναποδιές έχει όλος ο κόσμος. Δε ξέρω αν ήταν ψεύτικα ή αληθινά. Τα είχαν εκεί για μια δουλειά. Δε ρώτησα και δεν έμαθα τι ήταν. Τώρα από εκεί και πέρα θα το αφήσουμε στην κρίση της δικαιοσύνης».

Θα γίνει ή όχι ο αγώνας με τον Snik;

Θα γίνει ή όχι τελικά ο αγώνας πυγμαχίας που προγραμμάτιζαν με τον Snik; «Δεν θα γίνει δεν έρχεται. Άμα ο άλλος δεν θέλει μαλώσει δεν μπορείς να μαλώσεις μαζί του, μετά γίνεται bullying. Χρειάζονται δύο άτομα για να παίξουν μπουνιές», είπε για τον τράπερ Light και κατέληξε: «Πολλοί άνθρωποι μασάνε μεγαλύτερη μπουκιά από ό, τι μπορούν να καταπιούν. Ο συγκεκριμένος είναι ένας άνθρωπος που βγαίνει λέει πολλά πράγματα και όταν έρχεται η ώρα να πληρώσει το κόμιστρο δεν έχει να το πληρώσει. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει».

Αιματηρό περιστατικό στην Πάτρα: Αγριο ξύλο σε κλαμπ που βρισκόταν ο Toquel

Αγριο ξύλο έπεσε τον περασμένο Νοέμβριο σε ένα από τα πιο γνωστά κλαμπ της Πάτρας, όπου βρισκόταν και ο ράπερ Toquel. Οι εικόνες που είχαν έρθει στη δημοσιότητα προκάλεσαν σοκ, αφού φαίνεται ένας νεαρός τραυματισμένος στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού και στο αυτί του λίγα λεπτά μετά την άγρια επίθεση. Ο νεαρός προσπαθεί να σταματήσει την αιμορραγία, σύμφωνα με το tempo24, κρατώντας μια πετσέτα.

Πάντως, παραμένει άγνωστο γιατί έγινε φασαρία με θαμώνες του μαγαζιού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με την παρέα του ράπερ Taquel. Ο ίδιος, βέβαια, ο ράπερ, μιλώντας στην εκπομπή T-Live δεν θέλησε να πει γιατί έγινε το άγριο επεισόδιο.

O ίδιος είχε δώσει τη δική του απάντηση για όλα όσα συνέβησαν με την παρέα του και θαμώνες του καταστήματος, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η παρέα του ράπερ Toquel συνεπλάκη με μια άλλη παρέα και το επεισόδιο ήταν τόσο άγριο που έπρεπε να σπεύσουν στο κλαμπ αστυνομικοί για να τους χωρίσουν.

«Το μόνο που θέλω είναι να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο που ήταν μέσα στο μαγαζί και δεν ευθύνεται σε τίποτα να βλέπει τέτοια πράγματα, γιατί αυτά τα πράγματα δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν. Δεν έχει σημασία καν για ποιον λόγο έγινε, είναι κάτι που δεν θα έπρεπε καν να γίνει για οποιονδήποτε λόγο», αναφέρει ο ράπερ Toquel στην εκπομπή T-live. Για να προσθέσει: «Αυτό που έγινε εκεί μέσα δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να συμβεί αλλά συνέβη. Έχουμε κάνει 400 συναυλίες παρά τα lockdown και δεν είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα με κανένα μαγαζί. Πάμε να βγάλουμε τα χρήματά μας, να διασκεδάσουμε τον κόσμο και να περάσουμε όμορφα. Αυτό που έγινε στην Πάτρα ήταν απαράδεκτο».

Βόλος: Τρικάκια κατά του ράπερ Θύτη - Οργή για σεξιστικούς στίχους των τραγουδιών του

Ενα ακόμη περιστατικό που αξίζει να αναφερθεί είναι αυτό που συνέβη πριν από μερικούς μήνες, όταν φεμινιστικές οργανώσεις πέταξαν τρικάκια κατά του ράπερ «Θύτη», που εμφανίστηκε ζωντανά σε νυχτερινό μαγαζί στον Βόλο. Οι φεμινίστριες κατηγορούσαν τον ράπερ για άκρως σεξιστικό περιεχόμενο στους στίχους των τραγουδιών του.

Όπως επισήμαναν σε ανάρτηση που είχε γίνει σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου: «Εχουμε βαρεθεί να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στη ζωή κι ανθρώπινη μεταχείριση, είναι εξοργιστικό που αναγκαζόμαστε να σπαταλήσουμε ενέργεια από την ήδη βαριά μας καθημερινότητα για να φωνάξουμε τα αυτονόητα, ώστε να ζήσουμε κάποια στιγμή να δούμε μέρες φωτεινές κι ελεύθερες, σχεδόν ουτοπικές μας λένε κάποιοι.

Αναρωτιόμαστε με τη δύναμη που διατηρούμε καμιά φορά, είναι όμως το μόνο μας όπλο, ώστε όλες οι γυναίκες και όλα τα υποκείμενα να νιώσουμε πως μπορούμε να περπατάμε στο δρόμο ελεύθερα κι αμέριμνα φορώντας ό,τι θέλουμε, πως μπορούμε να πιούμε χαλαρά το ποτό μας δίχως ανησυχία όπου βρισκόμαστε χορεύοντας όπως θέλουμε, αρνούμενα ό,τι δε θέλουμε, πως θα αντιμετωπιστούμε ανθρώπινα και με σεβασμό στην εργατιά μας, στις παρέες, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, στις συλλογικές συζητήσεις και δράσεις, στις ίδιες μας τις οικογένειες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA