Μενού
grim-reaper-karolos
Στιγμιότυπο με τον... grim reaper από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου | @works_dennis
  • Α-
  • Α+

Τα βλέμματα όλου του πλανήτη ήταν στραμμένα το περασμένο Σάββατο στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ όπου πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα η στέψη του νέου βασιλιά της Βρετανίας, Καρόλου

Εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν όλο το τελετουργικό της ενθρόνισης του βασιλιά Καρόλου Γ' με αρκετά να είναι τα περιστατικά που έγιναν viral στα social media. Από τον ύμνο του Champions League μέχρι και τη... μεταμφιεσμένη Μέγκαν Μαρκλ, ίσως τη μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε η εικόνα μίας φιγούρας με μανδύα που «έπιασε» η κάμερα να τρέχει στο φόντο της τελετής, με πολλούς να παραλληλίζουν τον άγνωστο άνδρα με τον... Χάρο!

Ειδικότερα, ένα άτομο με κουκούλα και μαύρη ρόμπα που κουβαλούσε μια μακριά ράβδο, παρόμοια με δρεπάνι, πιάστηκε να τρέχει μπροστά στις χρυσές καμάρες μέσα στον καθεδρικό ναό.

Η εικόνα, όπως είναι φυσικό, άρχισε να κατακλύζει τα social media, με τους χρήστες να αρχίζουν να σχολιάζουν με δηλητηριώδη διάθεση. Κάποιοι είπανε με χιούμορ ότι είναι η μεταμφιεσμένη Μέγκαν Μαρκλ, ενώ άλλοι είδαν την εκδίκηση της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

«Παρατήρησε κανείς άλλος μόλις τον Χάρο στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ;» έγραψε κάποιος, ενώ άλλος πρόσθεσε: «Ποιος κάλεσε τον Χάρο;».

Θέλοντας να απαντήσει στα ερώτημα: «Ποιος ήταν ο Χάρος στη στέψη του βασιλιά Καρόλου», το Newsweek επικοινώνησε με το Αβαείο του Ουεστμίνιστερ, το οποίο ξεδιάλυνε την υπόθεση. Τελικά, ο συγκεκριμένος άνδρας δεν ήταν ο «βαρκάρης του Κάτω Κόσμου» αλλά ένας νεωκόρος (verger), ένα δηλαδή μέλος της κοινότητας του αβαείου που βοηθά στις θρησκευτικές λειτουργίες αλλά δεν αποτελεί μέλος του κλήρου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA